У навчально-дослідних господарствах університету тривають осінні польові роботи

20 вересня 2016 року

     Зараз у навчально-дослідних господарствах університету збирають соняшник. Загалом цією культурою було засіяно 830 гектарів, на 825 з яких (тобто на 99,4%) вже зібрано. Середня урожайність соняшнику в Агростанції склала близько 24 ц/га, а в НДГ «Великоснітинське» вона трохи вища – 29 ц/га. 

      Продовжується і заготівля кормів. Уже завершено збір кукурудзи на силос, якої господарники заготували більше 16 тисяч тонн (у минулому році ця цифра виглядала значно скромніше – всього 6,5 тисяч тонн). Найбільше кукурудзи на силос зібрали у «Великоснітинському» – більше 10 тисяч тонн.

 

    Проводиться і підготовка ґрунту до посіву озимих зернових культур. На сьогоднішній день по НДГ підготовано вже більше половини площ – 800 га. У «Великоснітинському» озимою пшеницею уже засіяно 300 гектарів, а у НДГ «Ворзель» озиме жито посіяно на площі 53 гектарів.

 

     Стосовно забезпеченості господарств насінням, то в середньому вона складає 91%. Якщо у тому ж «Великоснітинському» посівна кампанія забезпечена насінням на 100%, то приміром у Агростанції лише на 49%. Із забезпеченням мінеральними добривами стан справ гірший: середній показник тут 43,2%. І, знову ж таки є підрозділи, посівна у яких повністю забезпечена добривами («Великоснітинське» і Ніжинський агротехнічний інституті), а є такі, де ці цифри складають 62% (Агростанція) і 52% (НДГ «Ворзель»).

Ірина Білоус
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook