ЗАПРОШУЄМО ДО ГУРТКА «СОЦІАЛЬНИЙ ПРАКТИК»

12 вересня 2016 року

  Ось уже третій рік поспіль на кафедрі соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті під керівництвом старшого викладача кафедри, к.пед.н. Оксани Лапи активно працює студентський науковий гурток «Соціальний практик»
Метою гуртка є дослідження практичної роботи соціальних педагогів, вивчення діяльності соціальних інститутів українського суспільства по соціалізації дітей та молоді, набуття знань та відпрацювання навичок у галузі соціальної роботи.
Хоча офіційно членами гуртка є 15 студентів, тільки протягом 2016 року до діяльності гуртка залучено 53 студенти гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України.
Назва гуртка говорить сама за себе, тому робота в ньому має переважно практичне спрямування. Студенти активно залучаються до екскурсій, семінарів, беруть активну участь у волонтерській діяльності.
Наші гуртківці відомі не тільки викладачам, їх сім’ям, студентам, але й дітям прилеглих до університетської території будинків. За активної участі членів гуртка організовується цікаве дитяче дозвілля при проведенні загальноуніверситетських свят. Студентами було проведено велику кількість майстер-класів для дітей та підлітків з квілінгу, аквагриму, вітражного розпису, плетіння з кольорових резинок та інших популярних видів дитячої творчості.
У рамках волонтерської діяльності гуртківцями відвідано сім’ї переселенців із зони проведення АТО. За допомогою гуртківців студенти Мацьоха Тетяна і Дурицький Олександр створили авторський відеоролик, який пропонує методи вирішення проблем переселенців зі сходу України. Відеоролик отримав високу оцінку журі на Всеукраїнській олімпіаді з соціальної педагогіки та набрав більше сотні переглядів у соцмережах.
Усі гуртківці брали участь у І етапі Всеукраїнської студентської олімпіаді з соціальної педагогіки, а староста гуртка Мацьоха Тетяна виборола право представляти НУБіП України на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з соціальної педагогіки. Також вищезгадана студентка взяла участь у Всеукраїнській науковій студентській конференції в м.Запоріжжя, виступивши з тезами по результатам наукового дослідження «Феномен «одноразового» суспільства».
Щороку гуртківці та студенти факультету залучаються до соціально-педагогічних студій у книгарні «Є», де відпрацьовують уміння надавати консультації з фахового підбору художньої літератури для дітей різновікових груп.
Власну роботу та наукові пошуки гуртквці висвітлюють в наукових публікаціях, беруть активну участь в студентських конференціях.
Студенти і керівник гуртка були учасниками міжнародної конференції і тренінгової програми «Соціально-психологічна допомога при гострих емоційних станах дітям, сім’ям, фахівцям» Міжнародного центру розвитку і лідерства ILDS (м. Київ), отримавши відповідні сертифікати.
Багато студентів паралельно з навчанням відпрацьовують практичні навички роботи з дітьми в будинках дитячої та юнацької творчості, центрах раннього розвитку дитини м. Києва. Їх професійні досягнення є досить вагомими, адже старосту гуртка, магістра 2-го року навчання Мацьоху Тетяну, запрошували на зйомки телепрограми в якості експерта соціального педагога.
Результати діяльності гуртка були відзначені дипломом І ступеню на загальноуніверситетському «Фестивалі студентської науки – 2015» та аналогічним дипломом ІІ ступеню на цьогорічному фестивалі.
Гуртківці завжди знаходяться у вирі соціальних подій, не стоять осторонь проблем, пов’язаних з вихованням та соціалізацією сучасних дітей. Робота гуртка своєчасно висвітлюється на офіційному сайті НУБіП України, в соціальних мережах.
Перспективою роботи гуртка є ознайомлення студентів з соціально-педагогічними технологіями роботи з дітьми, які мають функціональні обмеження.
Гуртківці та їх керівник зацікавлені в нових, небайдужих учасниках. Приходьте до нашої спільноти! Ви не тільки набудете нових умінь і навичок, але й знайдете щирих друзів і однодумців.
Записатися до гуртка «Соціальний практик» можна щодня по будням у 207 аудиторії 15 корпусу на кафедрі соціальнох педагогіки та інформаційних технологій в освіті.
Будемо раді вас бачити!
Учасники гуртка «Соціальний практик»

 


 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook