В Університеті утворено робочу групу для організації участі вчених НУБіП у рамковій програмі «Горизонт-2020»

29 червня 2016 року

     29 червня в Університеті під головуванням першого проректора Ігоря Ібатулліна відбулося засідання робочої групи, утвореної відповідним наказом ректора з метою активізації участі науковців НУБіП України у програмі «Горизонт-2020». Під час засідання Ігор Ілліч детально окреслив першочергові завдання, на реалізації яких необхідно зосередитися членам робочої групи, зокрема, невідкладно розробити план дій щодо створення на базі нашого університету Національного контактного пункту програми «Горизонт-2020» за тематичними напрямами «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» та «Клімат та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали». Співголова робочої групи, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук наголосив, що відповідальні особи, призначені у підрозділах Університету, пройдуть обов’язкове навчання щодо вимог і критеріїв подання заявок на участь у виконанні міжнародних науково-технічних проектів. Для цього буде розроблено відповідну програму і графік проведення таких навчань.

     Заступник голови робочої групи, керівник групи супроводу міжнародних науково-технічних проектів Сергій Бондаренко повідомив, що робоча група надаватиме вченим Університету організаційно-консультативну підтримку як на етапі входження НУБіП України до складу міжнародних консорціумів, так і на етапі формування проектних пропозицій у рамках програми «Горизонт-2020». Професор кафедри молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки Микола Стародуб звернув увагу членів робочої групи на важливість пошуку партнерів для майбутніх проектів, професор кафедри лісівництва Сергій Зібцев підкреслив необхідність для науковців університету постійного пошуку нових тематик досліджень, а також володіння важливою актуальною інформацією, що стосується проектів програми «Горизонт-2020».

     Члени робочої групи висловили конкретні пропозиції щодо створення у нашому університет Національного контактного пункту зазначеної рамкової програми.

     За результатами засідання запропоновано відповідний план заходів.


Сергій Бондаренко,
керівник групи супроводу міжнародних
науково-технічних проектів 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook