Ботанічний сад: реконструкція йде за планом

21 травня 2016 року

     В університеті триває реконструкція ботанічного саду. Чималий об’єм робіт, завдячуючи благодійній підтримці випускників університету, Боярської лісовдослідної станції, з облаштування і впорядкування вже виконаний. І хоча для повного його завершення потрібен ще час, до Дня університету, як і планувалося, ботсад отримає новий – центральний вхід. Так, вже встановлені вхідні ворота, а на них майорить приваблива вивіска. Паралельно йдуть підготовчі роботи для озеленення двох ділянок обабіч входу. Цією роботою опікується завідувач кафедри дендрології Юрій Марчук. За його словами, на закладеному газоні будуть висаджені різнотипові хвойні і листяні, що різнитимуться за своїми формами і кольорами. Одну із сторін органічно доповнюватиме ще й композиція з природного каменю.

Изображение

Изображение     

     Вже майже завершена центральна алея ботсаду, що простяглася на 230 метрів. До речі, вартість гранітної бруківки, якою вимощена алея, у два рази нижча, ніж вартість штучної тротуарної плитки, зазначив один з майстрів Віталій Опенько. Тут встановлені і буквально вчора підключені паркові ліхтарі, говорить директор Олександр Слива. А вздовж алеї ще належить встановити лавочки і різьблені дерев’яні скульптури (до речі, вже також виготовлені) звірів, додає його заступник Олександр Середюк.

     Привертає увагу й нещодавно створена для навчальних цілей експозиційна ділянка. На ній заклали розарій, де вже невдовзі розквітнуть троянди більше десяти кольорів, інформує майстер виробничого навчання Оксана Якобчук. Там же за секторами висаджені однорічні і багаторічні трав’янисті, зокрема, гвоздики, бальзаміни тощо. 

     Крім переліченого, частково реконструйовано третій розсадник. Відбулася перешкілка хвойних, листяних, декоративних деревних і кущових форм. Розпочато ремонт доріжки. На черзі – парники, де вирощують живці. На другому розсаднику закладено колекцію троянд для подальшого розмноження.

     

     Окремі роботи виконано і в класі фітодизайну. Там замінені на теплозберігаючі всі дев’ять вікон. Наразі проводиться утеплення фасаду блок-хаусом. Ще належить виконати роботи з внутрішнього оздоблення та власне наповнення.

     

     Відзначимо, що майже всі матеріали і роботи виконуються коштом благодійників і випускників різних років. З бюджету університету кошти на благоустрій не витрачаються.

Ольга Наконечна
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook