Ректорат: ефективна організація літньої екзаменаційної сесії

16 травня 2016 року

     16 травня 2016 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Керівник університету у вступному слові зупинився на ефективній організації літньої екзаменаційної сесії, недопущенні проявів нестатутних відносин, посиленні контролю за дисципліною з боку деканатів і дирекцій. Також Станіслав Миколайович представив нового начальника планово-фінансового відділу – Олега Броніна. Одним з найголовніших завдань, які стоять на цьому тижні, залишається вирішення питання фінансування відбудови 3-го корпусу.

Изображение

     Потому перейшли до планування роботи на поточний тиждень. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша навів аналіз участі представників університету в ІІ етапі Всеукраїнських студентських олімпіад і зазначив, що цього року учасники інтелектуальних змагань краще підготовлені. Як результат – до скарбнички перемог додали перші місця у індивідуальному і загальнокомандному заліках енергетики, другі - з обліку і аудиту та маркетингу - привезли економісти і менеджери. 17 травня відбудеться круглий стіл за участі Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, присвячений патріотичному вихованню молоді. Також делегація університету братиме участь у конференції щодо поглиблення співпраці освіти з бізнесом. Сергій Миколайович виступив з пропозицією провести подібний захід, але змінити акценти і сконцентруватися на можливостях бізнесу, які він може запропонувати освіті і науці.

     Учений секретар Оксана Барановська представила маршрут огляду об’єктів перед засіданням вченої ради 25 травня, ремонт або спорудження яких завершується. Вирішено також запросити до участі в обході голів студентських організації факультетів і ННІ та голів студентських рад гуртожитків.
     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про заходи, які вживаються для набору іноземних студентів на навчання – додана мотиваційна винагорода для рекрутингових компаній, запроваджені англомовні магістерські програми, ведеться постійний діалог з посольствами. 

     Голова профкому студентів і аспірантів Олексій Муравський проінформував про старт вікторини, приуроченої до 118-річниці університету. Співробітники і студенти університету можуть взяти в ній участь, перейшовши за цим посиланням.

      Голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко проінформував про підготовку до оздоровчої кампанії для дітей співробітників, яка розпочинається на початку червня. Традиційно малеча відпочиватиме в таборі «Чайка», що на Київщині. 

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко запевнив ректорат у дотриманні строків виконання будівельних і ремонтних робіт на всіх об’єктах. А це – дахи на корпусі №12 та гуртожитку №11, місця загального користування у гуртожитках №8, 9, 10, фасад корпусу №4, встановлення погрудь видатним вченим на Алеї слави, монтаж в’їзного знаку на територію, облаштування ботанічного саду тощо.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін представив результати огляду території університету. Хоча вже помітні позитивні зрушення у наведення ладу і естетиці, благоустрій і озеленення потребують щоденної системної копіткої роботи. На контролі проректора – земельні питання, акредитація наукових спеціальностей, польові роботи в навчально-дослідних господарствах університету.

     Про роботу підрозділів і плани на поточний тиждень доповіли їх керівники: відділу кадрів – Микола Михайліченко, юридичного – Андрій Бова, планово-фінансового – Олег Бронін, відділу комплексної безпеки і охорони – Василь Моісеєв, спеціального відділу – Валерій Бевз, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька та завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов.

Изображение

Изображение     

     Підбиваючи підсумки наради, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, проректорам і членам ректорату – відвідати заліки та іспити, захисти дипломних робіт. Ігорю Ібатулліну – організувати системну перевірку діяльності навчально-дослідних господарств. Валерію Іщенку спільно з деканом факультету конструювання та дизайну створити студентські будівельні загони.
     На ректораті були розглянуті і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook