На факультеті інформаційних технологій завершився тиждень кафедри комп’ютерних наук

28 квітня 2016 року

     З 18 по 22 квітня 2016 року на факультеті інформаційних технологій проходив тиждень кафедри комп’ютерних наук. Він відзначився низкою різноманітних заходів, в яких взяли участь як викладачі, так і студенти.
     18 квітня викладачі і студенти змагалися в інтелектуальній грі на ІТ тематику «Що? Де? Коли?». У захоплюючому інтелектуальному поєдинку взяли участь кілька збірних студентів і команда викладачів. З незначним відривом перемогла остання. 

     19 квітня виступив з лекцією запрошений професор, доктор фізико-математичних наук, відомий фахівець в області інформаційних технологій, провідний співробітник Інституту кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України Сергій Кривий. Зустріч була присвячена проблемам Смейла: списку з вісімнадцяти невирішених математичних проблем, який запропонував Стівен Смейл у 2000 році. Це проблеми, які повинні бути вирішені в XXI столітті. Список складений у дусі проблем Гільберта і, як і складені пізніше проблеми тисячоліття, включає гіпотезу Рімана, питання про рівність класів P і NP, проблему рішення рівнянь Нав'є-Стокса, а також нині доведену Г. Перельманом гіпотезу Пуанкаре.

      Завершився тиждень кафедри комп’ютерних наук конкурсом інноваційних ІТ-розробок студентів факультету.
     У номінації веб-розробок перше місцеза розробку сайту факультету інформаційних технологій – посіла команда у складі Микити Биліцького, Інни Саєнко, Андрія Петлицького, Юрія Маркевича.  

     Друге місце поділили між собою Максим Харченко (за розробку сайту продажу ліцензій на рибалку) та команда студентів – Віктор Литвин, Костянтин Мазуренко, Денис Прохорін, Тарас Данильченко.  

     Третє місце посіла команда, яку склали Влад Хвостенко, Костянтин Сапонов і Роман Левицький. Вони розробили сайт реєстрації учасників інтелектуальної гри на ІТ тематику «Що? Де? Коли?»

      У номінації розробки клієнт-серверних систем переможцями стали Віктор Трохименко, Аліна Галушко та Дмитро Тронько.

     Хочеться відмітити, що такі заходи не лише мотивують студентів до реалізації нових ідей та власного професійного розвитку, а й спонукають науково-педагогічний склад факультету до пошуку нових методів та форм організації навчальної, наукової та інноваційної діяльності.

Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook