Науковці факультету землевпорядкування – у центрі дискусії навколо земельних питань

3 березня 2016 року

   1 березня на базі Сумського національного аграрного університету відбувся навчально-практичний семінар «Державна реєстрація земельних ділянок та прав на них. Повноваження органів місцевого самоврядування по розпорядженню землями»

     Зважаючи на те, що науково-педагогічні працівники факультету землевпорядкування нашого університету – одні з провідних розробників законодавчої бази щодо розмежування земель державної та комунальної власності, для участі у семінарі було запрошено декана Тараса Євсюкова та завідувача кафедри землевпорядного проектування Андрія Мартина. У своїх виступах вони торкнулися актуальних питань, пов'язаних із новим порядком державної реєстрації земельних ділянок та розпорядження землями комунальної власності після розмежування.

     Експерти Асоціації «Земельна спілка України», з якою, до речі, НУБіП України тісно співпрацює, Андрій Кошиль і Сергій Біленко розглянули особливості реєстрації прав на нерухоме майно та останні зміни у земельному законодавстві щодо ведення Державного земельного кадастру.

    

     Виступили перед слухачами й голова Сумської обласної ради Семен Салатенко та інші представники місцевої влади, а також фахівці землевпорядної служби. 

     Ректор СНАУ Володимир Ладика запропонував поглибити співробітництво з НУБіП України у сфері вирішення проблем земельних відносин регіонального рівня. А представники Асоціації «Земельна спілка України» – співорганізатора семінару висловили вдячність НУБіП за співпрацю та за участь його провідних фахівців у таких заходах. Переконані, це сприятиме утвердженню авторитету нашого вишу як одного з провідних вітчизняних експертно-аналітичних центрів з питань формування державної політики у галузі використання та охорони земель і проведення землеустрою.

    

Наталія Мединська,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook