Фінансове та банківське забезпечення діяльності АПК – секційне відділення студентської конференції

5 грудня 2015 року
НУБіП України

3 грудня 2015 року розпочала свою роботу 69-та науково-практична студентська конференція «Стратегія розвитку аграрного сектору економіки України в умовах євроінтеграційних процесів».

 

  

В.о. завідувача кафедри фінансів Давиденко Н.М., звітуючи на пленарному засіданні конференції про результати проведеного секційного відділення, відзначила високий рівень підготовки студентів до цієї події.

 

  

На секції було обговорено важливі проблеми децентралізації влади і фінансів на місцях, питання державних фінансів, управління державним боргом, співпраці України з МВФ, бюджетного дефіциту, формування доходів місцевих бюджетів.

Не залишилися поза увагою і проблеми села: актуальними були презентації про фінансове забезпечення малих та середніх сільськогосподарських підприємств, інвестиційного забезпечення аграрного сектору, рентабельності та оборотності активів, банкрутства та підвищення прибутковості.

 

  

Вагомими та цікавими були доповіді студентів по банківському забезпеченню підприємств, зокрема щодо кредитування малого та середнього аграрного бізнесу, сучасного стану банківської системи України та міжбанківського кредитування, а також дослідження інфляційних процесів.

 

    

Студенти крім надрукованих тез у збірнику конференції підготували цікаві презентації та пізнавальні постери.

 


При розподілі призових місць критеріями оцінювання були виступи студентів, відповіді на запитання та рівень володіння матеріалом дослідження, рівень підготовки презентацій та постерів. Усі учасники конференції отримали грамоти та збірники праць приурочені до цієї конференції.

 

    

За результатами обговорення перемогу ІІІ місце отримав студент 4 курсу Лис Андрій із доповіддю «Децентралізація влади – перспективи розвитку місцевих органів влади», науковий керівник Олійник Л.А., ІІ місце студентка 3 курсу Богатько Аліна, із доповіддю «Теоретичні основи управління державним боргом України», науковий керівник Негода Ю.В., І місце студентка 3 курсу Щіпанська Світлана із доповіддю «Впровадження відкритого бюджетування в Україні», науковий керівник Титарчук І.М. Від керівництва економічного факультету та університету студенти-переможці отримали дипломи та цінні подарунки.

 

  

Вітаємо переможців та їх керівників і бажаємо терпіння, наснаги та невичерпної енергії у підготовці до подальших наукових звершень та ювілейної 70-тої студентської конференції.

 

Галина Скрипник
к.е.н., доцент кафедри фінансів

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook