Нарада деканів факультетів і директорів ННІ: готуємося до атестації педагогічних працівників і виїздних засідань ректорату та вченої ради

19 жовтня 2015 року

     19 жовтня під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка пройшла нарада деканів факультетів і директорів ННІ.

     Відкриваючи її роботу, ректор університету представив завідувача сектору до університетської освіти департаменту вищої освіти Міносвіти Євгена Карпенка. Він завітав на засідання як голова атестаційної комісії, аби долучитися до розгляду першого питання порядку денного – підготовки до атестації педагогічних працівників коледжів – відокремлених підрозділів НУБіП України. З інформацією з цього приводу виступив заступник начальника навчального відділу з питань діяльності вищих навчальних закладів І-ІІІ рівнів акредитації Олег Єресько.

     Практика проведення таких атестацій, започаткована минулого року, зараз успішно продовжується. Наразі надійшли списки на 123 особи. Як зазначив Євген Карпенко, НУБіП – єдиний в Україні виш, де атестація проводиться не за схемою МОН, а в індивідуальному порядку: безпосередньо в університеті і міністерством. Частина педагогічних працівників відокремлених підрозділів пройде таку атестацію безпосередньо в університеті, а решта – на місцях.

    18-19 квітня 2016 року атестацію пройдуть наші колеги з Бережанського агротехнічного коледжу, Мукачівського і Заліщицького аграрних коледжів; 20-21 квітня – Бобровицького коледжу економіки і менеджменту ім. О. Майнової, Боярського коледжу екології і природних ресурсів, Ірпінського економічного, Ніжинського і Немішаївського агротехнічних коледжів. Наказ про її підсумки побачить світ до 26 квітня.

     Про організацію заходів щодо проведення виборів голови Студентської організації НУБіП інформував начальник ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Віталій Коваленко. На цю посаду висунули свої кандидатури три студенти – Юрій Шпак (юридичний факультет), Дар’я Кендус (аграрного менеджменту) і Вадим Передерій (ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження). Та яким би не був остаточний підсумок голосування, ректор хоче бачити у своєму кабінеті всіх трьох, аби це тріо дружно працювало на благо університету.

     Про стан готовності вишу до виборів до місцевих рад і міського голови повідомив директор студмістечка Сергій Стецюк. Нагадаємо, що на території НУБіП розміщені чотири виборчі дільниці трьох виборчих округів. Підсумовуючи, Сергій Кваша сказав, що університет відкритий для політичної агітації і кожен кандидат може зустрітися з виборцями. Але фактів підкупу голосів у гуртожитках бути не повинно. І ще: попри апатію, яка панує в суспільстві стосовно цих виборів, ми маємо сприяти активному волевиявленню молоді.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко, звертаючись до деканів і директорів, нагадала про необхідність щоденного наповнення ЄДЕБО та визначення статусу окремих студентів. Це важливо, враховуючи, що незабаром відбудуться випуски магістрів, і треба буде вводити інформацію в ту ж само ЄДЕБО.

     Про умови прийому на навчання до вишів у 2016 році (затверджено наказом МОН №1085 від 15 жовтня 2015 р.) та перелік сертифікатів ЗНО для вступу до НУБіП доповів відповідальний секретар приймальної комісії Ігор Ільчук. У них внесено певні зміни, які і працівники приймальної комісії, і керівники факультетів та ННІ повинні враховувати вже зараз. Принагідно учасники наради попросили представника міністерства відповісти на ряд актуальних питань.

     А цей навчальний рік буде дуже напруженим, зазначив Станіслав Ніколаєнко. Ряд вишів суттєво згортають навчальний процес. НУБіП же тримається «на плаву». Але коли Мінфін озвучує такі фінансові скорочення на освіту, то тут мимоволі задумаєшся. Сьогодні має на рахунках близько 20 млн. гривень, зароблених госпрозрахунковим способом – при потребі 35 млн. Багато університетських госпрозрахункових підрозділів не заробляють. Тож ми сьогодні будемо змушені або «закручувати гайки», аби вийти з ситуації з мінімальними втратами, або просто спинимося.

     Про проведення виїзних засідань ректорату і вченої ради повідомив Сергій Кваша. Так, 27 жовтня члени ректорату о 12-й годині відбудуть від 10-го навчального корпусу до Немішаєвського агротехнічного коледжу. А засідання вченої ради заплановане на 28 жовтня і пройде на базі факультетів механіко-технологічного і конструювання та дизайну. Декан першого Ярослав Михайлович звітуватиме про виконання завдань програми «Голосіївська ініціатива–2020».

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook