Молоді вчені НУБіП – учасники наукових пікніків 2015

21 вересня 2015 року

     Другий рік поспіль представники нашого університету беруть активну участь у масовому науково-просвітницькому заході «Scientific Fun – наукові пікніки в Україні». Цього року він пройшов 12 вересня у парку ім. Шевченка.

     До ініціативи представників лабораторії біосенсорики Катерини Шаванової, Нелі Шпирки, Юлії Рубан долучилися голова Спілки молодих вчених НУБіП України Марина Галат і студенти факультетів ветеринарної медицини Ольга Бойко, Валерія Смашна, Оксана Поладова, Едуард Котляров та гуманітарно-педагогічного Тетяна Мацьоха.
     Мета «Scientific Fun – наукові пікніки в Україні» – популяризація науки серед молоді та розвиток новітньої наукової еліти. Серед цілей, які ставлять перед собою організатори, – створення території неформального спілкування науковців з молоддю. Та доведення факту, що при правильній подачі кожна дитина може розкрити природній хист до пізнання секретів навколишнього світу, адже наука буквально навколо нас, а експерименти юний учений може провести навіть у домашніх умовах.
     Аби досягнути своїх цілей команда організаторів вирішила створити естафету пікніків під відкритим небом. Щовихідних у різних містах України кожен охочий має шанс провести експеримент власноруч в імпровізованій лабораторії з супроводом та рекомендаціями професіоналів, поставити будь-які запитання науковцям та відчути себе справжнім ученим-хіміком, фізиком чи робототехніком.


 

     Цього року командою університету було продемонстровано принципи і основи дозиметрії, також учасники фестивалю навчилися користуватися біосенсором «Флоратест» і побачили частину колекції кафедри паразитології та тропічної ветеринарії.
     І, безумовно, всі бажаючі отримали повну інформацію про НУБіП, його наукові досягнення та умови навчання.

     Команда університету - учасники «Scientific Fun – наукові пікніки в Україні» висловлюють окрему вдячність завідувачам кафедр паразитології Наталії Сороці, радіобіології та радіоекології Ігорю Гудкову, керівнику лабораторії біосенсорики Миколі Стародубу за допомогу та надані експонати.

Ірина Білоус
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook