Науковці університету обговорили євроінтеграційні процеси рибної галузі в м. Батумі (Грузія)

16 липня 2015 року

 Нещодавно у м. Батумі (Грузія) відбулася І міжнародна наукова конференція «Сучасний менеджмент: проблеми, гіпотези, дослідження». 

 
У роботі конференції взяли участь представники з 15 країн Середземноморсько-Чорноморського регіону, зокрема з чорноморських країн - Болгарії, Грузії, Румунії, Туреччини та України. НУБіП на ній представляла завідувач кафедри глобальної економіки Наталія Вдовенко.
 
З вітальним словом до присутніх звернулися ректор Батумського навчального університету навігації Пармен Кведелідзе, спікер Ради представників Сухумського державного університету Лариса Такаландзе та голова департаменту мореплавства Міністерства транспорту Туреччини Сем Еролен.
 
Під час конференції Наталія Вдовенко виступила з доповіддю «Вплив рибовідтворювальних комплексів на розвиток рибної галузі в умовах глобальних євроінтеграційних процесів». В процесі обговорення президент Академії наук Грузії Теймураз Бабунашвілі відзначив, що наука сьогодні є потужним ресурсом економічних перетворень. 
 
Делегація ЄС, яку очолив голова Академічної співдружності М.Балудянського Міхал Вархола, відзначила вагому роль України в питаннях збереження біологічних ресурсів Чорного моря та управління ними. Пан Міхал погодився із тим, що Україна потребує більше часу для імплементації законодавства, в тому числі і рішень 39-ї сесії Генеральної комісії з питань рибальства у Середземномор’ї, ухвалених 25-29 травня цього року. При цьому закцентовано на складних умовах імплементації запропонованих ЄС заходів в Україні, враховуючи істотні розбіжності в законодавстві порівняно з іншими чорноморськими країнами, та дуже обмежені ресурси України в умовах наявної економічної кризи.
 
Бадрі Гечбайя, 
директор департаменту управління бізнесом 
Батумського державного університету імені Шота Руставелі
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook