Знання – головний інструмент управління

17 червня 2015 року

 Ось і наближається до завершення заліково-екзаменаційна сесія на гуманітарно-педагогічному факультеті. Студенти спеціальності «Управління навчальним закладом» протягом навчального року мали унікальну можливість  вчитися управлінської майстерності у ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктора педагогічних наук, професора Ніколаєнка Станіслава Миколайовича.  Віртуозне проведення лекційних занять захоплювало студентів. Семінарські заняття були насичені дискусіями, обговоренням сучасних проблем освітнього менеджменту. Окрім того, студенти могли безпосередньо спостерігати за діяльністю органів управління освітніми установами: ректорату, навчально-методичних комісій, вченої ради університету.

 
У ході навчального процесу було підготовлено навчальний посібник «Законодавча база управління навчальними закладами» з грифом Міністерства освіти і науки України. Його електронну версію можна завантажити в науковій бібліотеці університету.
 
Опановуючи дисципліни «Законодавча база навчальних закладів» і «Керівник навчального закладу» під керівництвом досвідченого педагога, студенти переконались, що керівник вищого навчального закладу – це не просто виконавець директивних і нормативних документів, а людина творча, організатор педагогічного процесу. Прикладом для них є Станіслав Миколайович, який у 28 років був директором навчального закладу, у 32 роки вже керував сільськогосподарським районом, у 35 років став народним депутатом України, очолив парламентський комітет, а у 2005-2007 роках очолював Міністерство освіти і науки. Крім управлінського, має досвід викладання у двох технікумах, профтехучилищі і трьох університетах. Усіма своїми діями він демонструє високий рівень професіоналізму й відповідальності.
 
Основним девізом для студентів стали слова педагога-наставника «Робота – це не спосіб заробітку чи місце працевлаштування, це життя». 
 
Світлана Виговська
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook