Працівники Боярської лісової дослідної станції пройшли навчання та атестацію з охорони праці

2 червня 2015 року

     Днями у відокремленому підрозділі «Боярська лісова дослідна станція» було проведено атестацію з охорони праці посадових осіб підприємства. Згідно з чинним працеохоронним законодавством таку атестацію необхідно проводити через кожні три роки.
     Іспит приймали члени постійно-діючої комісії з перевірки знань з охорони праці НУБіП України, створеної на підставі наказу ректора Станіслава Ніколаєнка від 24 квітня 2014 р. № 484. Потрібно зазначити, що у попередньому році всі члени цієї комісії пройшли навчання та атестацію у Головному навчально-методичному центрі з охорони праці Держгірпромнагляду України.

     Навчання працівників Боярської лісової дослідної станції було проведено Навчально-методичним центром з охорони праці та відділом охорони праці. Комісія перевіряла знання посадових осіб підприємства із загальних питань з охорони праці, а саме: Закону України «Про охорону праці», Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності», електробезпеки, пожежної безпеки та ін.
     Зокрема, увагу було звернуто на знання основних положень НПАОП 02.0-1.04-05 «Правила охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості». Особливе зацікавлення слухачів зумовила демонстрація навчальних фільмів з питань безпечного виконання лісосічних робіт бензиномоторними пилками, очищення звалених дерев від гілок та сучків за допомогою моторного інструменту, розкряжування дерев та хлистів на лісосіках та ін.

 

     Потрібно зазначити, що у Боярській лісовій дослідній станції питанням охорони праці в останні роки приділяють значну увагу. Так, було суттєво переоформлено кабінет з охорони праці, оснащено його сучасними інформаційними стендами та плакатами, закуплено зручні меблі. Ведення документації з охорони праці на підприємстві відповідає встановленим вимогам, у чому велика заслуга інженера з охорони праці – Гончаренка Д.О.
     Кожному слухачу на іспиті було запропоновано письмово відповісти на три питання, що стосувалися їх посадових обов’язків з охорони праці, вимог пожежної безпеки на лісових ділянках і у виробничих приміщеннях та ін. Підготуватися слухачам до іспиту допоміг навчальний посібник для самостійного навчання з охорони праці, розроблений у минулому році на кафедрі охорони праці та інженерії. Його відмінністю є представлення тексту основних нормативно-правових актів з охорони праці (законів, положень, інструкцій, регламентів тощо) у вигляді схем та рисунків, що забезпечило наочність засвоюваного матеріалу.
 

 

     Загалом навчання і атестацію з питань охорони праці пройшли 41 посадова особа Боярської лісової дослідної станції, зокрема всі головні спеціалісти, майстри, бригадири, лісничі. У роботі комісії з перевірки знань взяв участь головний державний інспектор ДІПБ та ОП в СКС Територіального управління Держгірпромнагляду по Київській області та м. Києву Сєдих П.Б. За підсумками атестації було вручено посвідчення, підписані головою комісії з перевірки знань проректором з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило.

Голуб В.Б.,
начальник відділу охорони праці
Войналович О.В.,
в.о. завідувача кафедри охорони праці
та інженерії середовища


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook