Вибір професії – важливий крок у житті

8 лютого 2015 року

    28 січня та 5 лютого 2015 року відбулась зустріч учнів 11 класу Кобижчанської загальноосвітньої школи №1 Бобровицького району Чернігівської області з головою студентської ради гуртожитку №9 НУБіП України Суботою Богданом, який є одним з найактивніших та успішних наших студентів, приймає безпосередню участь у всіх заходах університету, має активну громадську позицію. 


    Богдан поділився з учнями власним досвідом навчання в НУБіП, що справило на них позитивне враження, адже профорієнтаційна робота проведена саме студентом є дуже ефективною, оскільки теперішній студент факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

    Богдан Субота нещодавно сам був абітурієнтом, перед яким стояв важливий і складний вибір – вибір майбутньої професії! На своєму прикладі показав, що не помилився у виборі професії та університету, який надає можливості розвитку студента як майбутнього фахівця в обраній галузі.
    Учнів зацікавила розповідь і у кожного виникло безліч запитань стосовно навчання, проживання в гуртожитку, дозвілля студентів і можливостей, які надає факультет та університет. 

    Також відбулася цікава та ефективна зустріч учнів 11 класу Олександрівської Загальноосвітньої школи Вінницької області з магістром факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Мельник Віталіною.

     Віталіна поспілкувалася з учнями та вчителями школи, розповіла про основні напрями підготовки, спеціальності та підрозділи університету, а також  факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, детально ознайомила майбутніх абітурієнтів з новими правилами прийому студентів в 2015 році. Особливу увагу було приділено питанням переробки продукції, а саме новим та ефективним технологіям, проблемам харчування, якості та безпечності продукції.
      Учні проявили велику зацікавленість до даного напряму. В результаті було поставлено багато запитань, що стосувалися безпосередньо організації навчального процесу, а саме: наскільки функціонуючою є навчально-методична база факультету (наявність лабораторій, приладів, впровадження сучасних методів досліджень, можливість проходження виробничих практик)? Також учні цікавилися можливостями подальшого працевлаштування та перспективами розвитку даної галузі в Україні.
   Мельник Віталіна розповіла, що закінчивши фахову магістратуру по спеціальності «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса», вона продовжує навчання в найкращому ВУЗі столиці – НУБіП України і вступила до магістратури при своєму ж факультеті харчових технологій та управлінні якості продукції АПК «Якість, стандартизація та сертифікація», бо бажає дізнатись про професійне управління питаннями якості, безпеки, стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції в період її виробництва, транспортування, переробки, зберігання і реалізації; створення екологічно-безпечних технологій виробництва, переробки та зберігання продукції АПК; створення сучасних методів управління якістю та безпекою сировини та харчових продуктів; розширення використання альтернативних видів сировини та енергоносіїв для одержання харчових продуктів.

        Результатом такого знайомства, стало бажання учнів подавати документи для вступу саме на факультет харчових технологій в НУБіП України, отож чекаємо їх у лавах студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України!
  

За матеріалами студентів
Богдана Суботи та Віталіни Мельник, 
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК
Баль-Прилипко Л.В.
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook