Студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів пройдуть літню практику в Чехії

8 лютого 2015 року

     Днями наш університет із робочим візитом відвідав генеральний директор фірми «Бруннталлер» (Чехія) – почесний професор НУБіП України Петр Жировницький. У зустрічі з ним взяли участь в. о. декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк, доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Євген Томін та професор кафедри годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д.Пшеничного Михайло Сичов.
     Ось уже 20 років триває співробітництво між НУБіП та «Бруннталлер».

     Раніше підписаний договір про співпрацю надав нашим студентам можливість безкоштовно проходити навчально-виробничу практику на кращих аграрних підприємствах Чехії.
     Учасники розмови високо оцінили партнерські відносини між університетом та фірмою, адже спільна практична підготовка студентів є запорукою їх гармонійного та професійного розвитку. Зі свого боку, Петр Жировницький запевнив керівництво факультету в бажанні продовжувати співпрацю та всіляко сприяти її розвитку.

     Крім того, в рамках робочої зустрічі сторони обговорили організаційні питання літньої навчально-виробничої практики студентів факультету в Чехії. Зокрема, йшлося про терміни проведення практики, її потижневого змістового наповнення та персонального складу студентів. За узгодженістю обох сторін компонентний склад практичного навчання включатиме спочатку технологію виробництва продукції свинарства, потім – молока. Після цього планується практика з монтажу технологічного обладнання. Насамкінець – ознайомлення з діяльністю Мендельського університету, проходження лекційного курсу та екскурсійна програма.

     Вадим Кондратюк повідомив, що наразі відібрано шість кращих студентів факультету для проходження цієї практики. В свою чергу, Петр Жировницький зазначив, що вони пройдуть всі технологічні цикли практики тривалістю один тиждень.
     Окрім цього, сторони обговорили формат фінального екзамену та можливість видачі міжнародного сертифікату студентам за результатами проходження практики і захисту звіту. Тож ректор університету Станіслав Ніколаєнко, декан факультету Вадим Кондратюк, доцент Євген Томін і професор Михайло Сичов отримали запрошення відвідати в червні Чеську Республіку для підбиття підсумків практики та підписання розширеного договору про співпрацю. Ця угода передбачатиме не тільки стажування наших студентів, а й їх навчання у вишах Чехії.

    На виконання попередніх домовленостей, що були досягнуті в липні 2014 року, учасники зустрічі дійшли згоди створити на базі факультету сучасну навчальну лабораторію. В ній буде розміщуватися новітнє обладнання з годівлі та утримання свиней, яке Петр Жировницький погодився надати безкоштовно.
     На прохання керівництва факультету, професор Петр Жировницький пообіцяв посприяти в налагоджені партнерських стосунків НУБіП України з чеськими аграрними вишами.


Михайло Сичов,
професор кафедри годівлі тварин і
технології кормів ім. П.Д.Пшеничного

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook