Дует «Voyt.UK» кафедри культурології НУБіП в Англії на Євробаченні-2023

16 травня 2023 року
 З початком війни Англія активно підтримує Україну у боротьбі з російським агресором. Королівство Великої Британії надало прихисток тисячам жінок та дітей, турбуючись про духовний і фізичний стан тимчасово переміщених в наслідок війни українців.

  Навіть пісенний конкурс Євробачення цього року відбувся у Ліверпулі, хоча мав би вже втретє пройти в Україні. Але, на жаль, війна триває, і боротьба українського народу продовжується. Надзвичайно приємно відмітити той факт, що англійці відкрили для українського народу не тільки двері своїх домівок, а й серця, і, навіть, душі. Шанобливо і з інтересом ставляться британці до української культури. І під час проведення конкурсу Євробачення в кожному англійському містечку були організовані жовто-блакитні майданчики, Eurovision party, де лунали українські пісні, вірші, майоріла українська символіка.
  На одному з таких концертів в Англії, у стародавньому місті Чичестер, виступив дует «Voyt.UK» у складі доцента кафедри культурології Ірини Войтюк та її доньки Марії Войтюк. Британська публіка з неабиякою цікавістю слухала українських пісень – переможців Євробачення різних років. Пісня «Дикі танці» Руслани підняла британців у запальний танок, а у фіналі концерту англійська і українська публіка разом співали «Стефанію».

  Наразі українська пісня лунає по всьому світу, це зброя, яка несе в собі наш код ідентичності – незламності і сили духу. Українці відважно чинять супротив ворогу на усіх фронтах, в тому числі і на культурному фронті.

Віримо! Боремося! Переможемо! 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook