Мукачівський фаховий колледж: успішне завершення навчання – це вручення дипломів

20 березня 2023 року

  Сьогодні у ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» відбулося урочисте вручення дипломів випускникам 2023 року на відділенні бухгалтерських та туристичних дисциплін спеціальності 242 Туризм денної та заочної форми навчання. Це завжди визначна подія, адже, випускний це підведення підсумків роботи педагогів, батьків та студентів, урочисте визначення результатів їхньої плідної праці на протязі 3 років.
  Роки навчання у Мукачівському фаховому коледжі пролетіли майже непомітно, і ось настав довгоочікуваний день – урочистостей. Розпочалося свято традиційно з виконання Державного Гімну України, хвилиною мовчання за загиблими на війні, в тому числі, на жаль, і наших випускників.

  Ведучі заходу привітали випускників зі святом, якого немає в жодному календарі, святом, що лежить на межі дитинства та дорослого життя.  
  Сьогодні прощаються з коледжем наші випускники, студенти денної та заочної форми навчання груп ОТГ-41 та ОТГ-31 ЗВ. Навчання в коледжі – невелика відстань в житті людини, але яка вона об'ємна! Незчулись, як за плечима залишилося дитинство, а на видноколі замайоріла юність. Новим змістом наповнились слова: дружба, вірність, совість, честь, любов… 
  Залишився позаду казково-незвіданий світ пізнання. Попереду самостійне життя. Радісно розправляти крила і боляче залишати такі рідні місця, де було пережито стільки яскравих, неповторних моментів.
   Подія, яка зібрала нас всіх, спонукає до теплих слів, щедрих зізнань, душевних спогадів. Привітав випускників директор коледжу Юрій Юрійович Садварі, побажав їм міцного здоров’я, повсякденних успіхів, невичерпної енергії, реалізації всіх задумів і планів, бути успішними на життєвому шляху.
  Сьогодні востаннє випускники спробували прислухатись та запам’ятати напутні слова куратора групи ОТГ-41 Жабко Олени Григорівни, яка у відеозверненні побажала їм щастя, наснаги, нових творчих звершень, мудрих рішень і дій, високих досягнень у своїй справі, ніколи не зупинятися на досягнутому, продовжувати навчання у базовому університеті, пам’ятати викладачів, які провели їх в країну професійних знань і навичок, впевненості у своїх силах та кар’єрного зростання.
  
 
  За успіхи в навчанні та активну участь у громадському житті коледжу кращих випускників нагородили грамотами та цінними подарунками. Потім наступив важливий момент, коли випускники отримали свої заслужені дипломи.
  Людина… В це слово вкладено світлу гармонію життя і нерозгадану таємницю душі. Віднайти, відкрити в собі людину, зуміти стати нею – прагнення багатьох поколінь. Щоб досягти цієї мети, потрібно відродити найкращі поривання та якості, зберегти собор власної душі як найдовершенішу цінність людського буття. Хай вічна Книга мудрості супроводжує вас, як доленосна зірка, незаперечними істинами. Зі словами привітанння та благословіння випускників виступив о. Іван Стойка.
 
  Привітання випускникам від студентського танцювального колективу «МІКС» – танець «Калина».
  Росте людина... її життя починається світанком душі – дитинством. Залишається воно у пам'яті, як потаємне і світле. І скільки б не пройшло років, берег Дитинства притягує до себе, повертає до найвіддаленіших куточків людської пам'яті. Від імені батьків виступила мама Шелухіна Світлана.
  Це їм, найріднішим, ми завдячуємо своїм життям, своїм сьогоденням. Їх любов, безмірна і відкрита, надає сили в часи розчарувань, надихає під час негараздів, підіймає і бентежить в часи радості. Скільки щастя випромінюють їхні очі, але десь в глибині душі все ж таки затаїлась тривога, бо попереду ще стільки випробувань. А батьки переживають у кілька разів більше, ніж ви самі, хоча й не показують цього. Для батьків звучить пісня «Батьки мої» у виконанні Анни Ференц та Каміли Андрейко.
  Зі словами подяки викладачам, спогадами про навчання виступила випускниця Ольга Шелухіна. Вона виділила, що останні 3,5 років були нелегкими для студентів спеціальності «Туризм». Спочатку коронавірус та навчання онлайн, потім війна і відключення електроенергії завдало чимало проблем, але вони успішно впоралися.
  Кожен із вас має свою найзаповітнішу мрію. Цінуйте її, боріться за неї і нехай поруч з вами крокують по життю Віра, Надія і Любов. Хай чистим полотном стеляться ваші життєві шляхи. Покидаючи стіни рідного коледжу пам’ятайте, що справжні скарби – скарби вашої душі: доброта, щирість, совість.
 
  Не забувайте, що навчалися ви для того, щоб розум і серце віддати людям. Не заплямуйте доброго імені свого роду, честі свого коледжу, який дав вам путівку в доросле життя.
  Дорогі наші випускники нехай доля і Вищі сили допоможуть Вам здійснити найсміливіші мрії під мирним українським небом! Повірте, доля дуже щира до тих хто наполегливо йде до своєї мети! Саме Вашому поколінню доведеться відбудовувати нашу нову, непереможну Україну! Пам’ятайте, що можливість навчатися та отримати сьогодні дипломи Ви змогли завдяки незламному духу Збройних Сил України.
 

  ВіВат Вам, наші випускники. Завжди пам’ятайте, що БУЛО, Є, І БУДЕ так: кращим з кращих є наш фаховий коледж!

  Слава Україні! Героям Слава!

 
 
 
Наталія Павлишинець,
завідувачка відділення бухгалтерських 

та туристичних дисциплін 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook