Патріарх Філарет став почесним доктором НУБіП України

24 грудня 2014 року

 24 грудня на засіданні вченої ради диплом і регалії почесного доктора НУБіП України вручено Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету. Відповідне рішення було прийнято в серпні цього року.

 
Вручаючи високому гостеві ці відзнаки, ректор Станіслав Ніколаєнко наголосив: більш гідну їх людину знайти важко. Адже Патріарх Філарет завжди, в усі часи становлення незалежної України був із своїм народом, залишався знаковою постаттю в найскладніші історичні моменти. Пригадаймо Майдан, заклики непокори злу. І зараз українська церква продовжує стояти на захисті інтересів української держави.
 
Рішення присвоїти йому звання почесного доктора одного з найстарших університетів країни, він відніс не до себе, а до всієї Української православної церкви. Саме церква відіграє важливу роль у житті суспільства і кожної людини. Вона вказує шлях, яким потрібно йти кожному. І насамперед – потрібно йти дорогою правди. Бо істина – то є Бог і те, що Він відкрив людям.
 
 
Пастирська проповідь була сповнена смирення і водночас переконаності в тому, що Творець не залишить Україну в біді. Що сьогоднішні біди – то провозвісники кращих для неї часів. А випробування на зразок нинішніх ведуть до єднання українського народу. Хто здатен – той збройно захищає українську землю, інші ж – збирають їм посильну допомогу. 
 
Очільник Росії, розпочинаючи агресію на Сході України, порахував військову техніку – свою і нашу. І вирішив, що величезна перевага у ній – забезпечить йому перемогу. Але забув, що перемагає не зброя, а дух. А він сильніший у тих, на чиєму боці правда і Бог. В українців, які захищають свою землю!
 
 
Завершивши проповідь, Патріарх Філарет вручив нагороди помісної Української православної церкви членам нашого колективу. Ордена Святого Миколи Чудотворця удостоєний ректор Станіслав Ніколаєнко, ордена Святого рівноапостольного князя Володимира – проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило. Благословенними грамотами відзначені академіки Ігор Ібатуллін, Сергій Кваша і Микола Цвіліховський, професори Олег Мельник, Дмитро Засєкін, доценти Вадим Ткачук, Валерій Іщенко, Тетяна Кондрицька, Оксана Барановська, Оксана Станкевич.
 
 
 
Валентин Обрамбальський
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook