Всі проблеми вирішуємо разом: нарада з директорами ВСП

20 січня 2023 року
  20.01.2023 р. під головуванням ректора Університету Станіслава Ніколаєнка проведено нараду з керівниками відокремлених структурних підрозділів НУБіП України.
  На нараді також були присутні проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко, заступник начальника цього відділу Наталія Овдій, куратори коледжів від університету.
  У вступному слові Станіслав Миколайович проінформував директорів про стан справ в університеті, готовність до початку нового навчального семестру та основні питання на 2023 рік.   
 
 
  Звичайно, основною проблемою для закладів освіти України залишається війна та нещадне нищення ворогом об'єктів критичної інфраструктури, майнового фонду і саме закладів освіти про що наголосив ректор. Станіслав Миколайович закликав колективи всіх відокремлених підрозділів змобілізувати зусилля для роботи у нелегкий воєнний час.
  Проблемним є також фінансування закладів фахової передвищої освіти, оскільки субвенція на комунальні послуги скоротилось подекуди на 70%, а також є проблеми з оплатою стипендій.
  Начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко окреслив основні завдання при організації освітнього процесу у 2023 році, обгрунтував динаміку та показав динаміку формування контингенту студентів у ВСП.
 
  Одним із головних завдань, які були поставлені директорам – ефективна профорієнтаційна робота, зокрема із коледжами, які не входять до структури НУБіП України.
  У своїх виступах директори звернули увагу на низку актуальних питань щодо  значного скорочення фінансування, критичного стану енергопостачання, профорієнтаційної роботи тощо.
  Керівники ВСП прозвітували про підготовку ліцензійних та акредитаційних справ (Ніжинський фаховий коледж, Ніжинський агротехнічний інститут, Бережанський агротехнічний інститут) та оптимізацію штатного розпису.
 
  Підводячи підсумки, директори отримали ряд доручень, зокрема проректор Василь Шинкарук зауважив на необхідності забезпечення високого рівня організації освітнього процесу, профорієнтаційній роботі, а головне – на якісному наданню освітніх послуг студентам відокремлених підрозділів та забезпечені контролю за дотриманням вимог стандартів вищої освіти.
  Проректор Вадим Ткачук наголосив на необхідності наповнення спеціального фонду, оптимізації штатного розпису та спільній роботі колективів для подолання фінансових труднощів.
 
 Отже, до роботи! Не дивлячись на всі негаразди будемо працювати на перемогу, адже Україна – понад усе!
 
 
Наталія Овдій,
заступник начальника відділу
регіонального розвитку, координації діяльності ВСП,

дистанційної освіти та заочного навчання 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook