Гуртківці освоюють навики безпеки платіжних систем

18 листопада 2022 року

Сьогодні в світовій економіці великого значення набуває вдосконалення структури платіжної системи, розвиток її ключових компонентів, забезпечення правових, технологічних і фінансових умов її роботи та мінімізація розрахункових ризиків. Суб’єкти господарського обігу щодня здійснюють велику кількість операцій з обміну товарів, послуг і фінансових активів, які, в свою чергу, супроводжуються грошовими розрахунками.

У зв’язку з цим суттєво підвищується відповідальність центральних банків і міжнародних фінансових організацій щодо надійної роботи національних платіжних систем, які є невід’ємною складовою частиною фінансової інфраструктури. Вони забезпечують безперебійне, швидке, безпечне проведення платежів і розрахунків, гарантуючи ефективне функціонування народногосподарського механізму, його окремих секторів, економічних інститутів і господарюючих суб’єктів.

Використання платіжних систем - невід’ємна складова електронної комерції, адже це сфера економіки, що включає всі торгові і фінансові транзакції, які здійснюються за допомогою комп’ютерних мереж, а також всі бізнес-процеси, що мають відношення до проведення даних транзакцій.

Електронна комерція та інтернет-магазин невіддільні одне від одного. Покупець знайомиться з технічними характеристиками, вартістю, зовнішнім виглядом товару. Якщо його все влаштовує, то відразу ж можна зробити замовлення і через деякий час воно буде вже доставлене за вказаною адресою. Розрахуватися покупець зможе кількома способами. Для цього існують різні платіжні системи і різні методи прийому безготівкових платежів.

Щоб ознайомитися з особливостями безпеки платіжних систем, що використовуються в електронному бізнесі, з 8 до 11 листопада члени гуртка «Маркетолог» Бойко Любов, Гербут Іван, Ширитович Марина, Щиголєва Анастасія разом з керівником гуртка Людмилою Алєксовою пройшли інтенсив із платіжної безпеки, який провела керівниця EMA Academy та школи кібербезпеки Асоціації ЄМА Раїса Федоровська. Було обговорено питання платіжної безпеки і телефон: Чому і як потрібно захищати мобільний телефон. Платіжна безпека і картка. Як захистити платіжну картку; Платіжна безпека і інтернет. Як захистити себе і свої гроші в Інтернет. Гуртківці виконали ряд практичних завдань, які допомогли їм закріпити теоретичні знання, а отримані нові навики знадобляться їм як у повсякденному житті, так і в професійній діяльності.

 

 

Керівник гуртка «Маркетолог»

Людмила АЛЄКСОВА

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook