В ННІ лісового і садово-паркового господарства відбулася урочиста посвята в студенти

19 вересня 2022 року
Киів, НУБіП України

В навчально-науковому інституті лісового і садово-паркового господарства НУБіП України відбулася урочиста посвята випускників шкіл та коледжів у студенти НУБіП України. Цьогоріч, в складний час війни, навчання студентів перших курсів розпочалося 19 вересня, замість традиційного 1-го вересня, з вшанування пам’яті полеглих захисників України та проходження інструктажу про дотримання вимог безпеки під час навчання в умовах війни.

Поважними гостями сьогоднішнього заходу були: проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, почесний директор ННІ лісового і садово-паркового господарства, Міністр лісового господарства України (1987-1997 рр.) та після реорганізації до 2002 року Голова Державного комітету лісового господарства України — Валерій Самоплавський, перший заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Сотник, директор комунального підприємства по утриманю зелених насаджень Дарницького району м. Києва — Людмила Філінська.

Модератором сьогоднышнього свята була заступник директора з навчальноъ роботи Галина Домашовець, яка привітала студентів віршем О. Сапріянчук-Маротчак:

Не смій собі казати: "Я не можу", Іди вперед наперекір вітрам. Ніхто тобі ніколи не поможе, Якщо ти не повіриш в себе сам!
Не думай говорити: "Я здаюся...", Хоч як уперто підганяє час. Лиш заспокій себе: "Хай помилюся, Та буду знати вже на другий раз..." Ніколи не кажи собі: "Не справлюсь...", Невпевненість - то подруга тривог. Лиш подумки повторюй: "Постараюсь, Але хай буде так, як хоче Бог..."
 

Урочистості розпочалися із вшанування полеглих героїв, студентів та випускників інституту, які загинули захищаючи нашу країну від ворога — Семена Обломея, Андрія Голуба, Валентина Левченка, Володимира Шевченка, Максима Палієнка.

Вадим Кондратюк, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності,  виступив перед студентами із промовю, в якій наголосив про правильність вибору студентів, які знаходяться в цій залі, але зауважив, що успіху досягне лише той хто буде невтомно та сумліно працювати над собою, хто буде з повною відповідальністю ставитися до свого студентського обов’язку — вчитися!

 

Петро Лакида, директор ННІ лісового і садово-паркового господарства, який наразі перебуває в робочій поїздці у Австрії привітав першокурсників у відеозвернені.

Валерій Самоплавський, почесний директор ННІ лісового і садово-паркового господарства, у минулому міністр лісового господарства України, привітав студентів, побажав їм миру, гарних та незабутніх років навчання та успіхів у цьому етапі їхнього життя. Валерій Іванович розповів кілька історій із свого життя в період навчання у цьому закладі, зазначив високий рівень та потужну історію інституту, поділився секретом успіху, який полягає в постійній роботі над собою, своїм розвитком, що починається із навчання.

З вітальним словом до присутніх звернувся випускник ННІ лісового і садово-паркового господарства, перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Сотник: "Сьогодні наша лісівнича спільнота радо приймає нове поповнення студентів першокурсників. Вітаємо вас і дякуємо вашим батькам за те, що вони підтримали ваш вибір. Цей вибір є непростим у викликах, які сьогодні є перед лісовим господарством. Що кожен з вас може зробити задля перемоги України? — Найперше, завдяки ЗСУ Ви можете вчитися: здобувати якісні й актуальні знання, щоб відбудовувати лісове господарство Україну після перемоги. Не бійтеся помилятися, ставити амбітні цілі і сміливо, попри перешкоди, іти до них. Хай ваше навчання в прекрасному та мальовничому Голосієво буде яскравим та радісним!"

Людмила Філінська директор комунального підприємства по утриманю зелених насаджень Дарницького району м. Києва привітала всіх студентів з їхнім вибором, побажала гарних та незабутніх студентських років: "Хочу щоб ви встигали і відпочивати і гарно навчатися". Також Людмила Дмитрівна підтвердила потребу у фахівцях яких готують в ННІ лісового і садово-паркового господарства та запросила студентів після закінчення ВуЗУ на роботу в комунальні підприємства по утриманю зелених насаджень міста Києва. 

Олександр Соваков, заступник директора інституту у своєму виступі зосередив увагу студентів на особистий розвиток упродовж навчання, долучення до творчих та спортивних колективів університету, сприяння популяризації НУБіП України. Також було відмічено важливу роль студентської організації ННІ ЛіСПГ як середовища, де першокурсники можуть навчитися організаторським здібностям та проявити свої лідерські якості.

Після вітальних промов та настанов студенти промовили присягу студента НУБіП України, яку вже упродовж багатьох років традиційно промовляють всі студенти, які розпочинають навчання в нашому університеті. 

Найочікуванішою для студентів, була мить вручення їм екземенаційних книжок та студентських квитків. Ці невідємні атрибути для студентів вручили: для студентів спеціальності "Лісове господарство", випскників шкіл, —  Валерій Самоплавський, для випскників коледжів та студентів "Деревообробні та меблеві технології" — Юрій Сотник, для студентів спеціальності "Садово-паркового господарства" — Людмила Філінська.

Викладачі інституту Михайло Білецький та Валентин Білоус, які зараз перебувають на передовій та захищають нашу Україну від ворога надіслали для першокурсників відеопривітання. 

Бажаємо неба голубого, Хліба запашного. Джерельної води. І ніякої біди!

Працюймо, навчаймось та пам’ятаємо про тих завдяки кому ми можемо це робити!


З найкращими побажаннями,
дирекція ННІ лісового і садово-паркового господарства

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook