26 квітня – день Чорнобильської трагедії

29 квітня 2022 року

 26 квітня 2022 року, виповнилося 36 років з того дня, коли сталася ядерна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції. Ця аварія стала найпотужнішою ядерною катастрофою за всю історію людства, а її наслідки остаточно не подолані й до сьогодні. Ця катастрофа завдала величезних збитків і економіці, і екології. Вона назавжди змінила життя сотень тисяч людей і на роки зробила непридатними для проживання людини понад 2,6 тисячі квадратних кілометрів земель навколо Чорнобильської АЕС.

Радіоактивний пил, що містив мільйони кюрі радіоактивних речовин, зокрема ізотопів урану, плутонію, йоду-131, цезію-134, цезію-137, стронцію-90 піднявся на висоту 1500 м і був перенесений вітром до Скандинавії, Центральної та Південно-Східної Європи, Північної Італії.

З сільськогосподарського обороту було виведено мільйони гектарів земель, довкола АЕС була створена 30-кілометрова зона відчуження, знищені і поховані сотні дрібних населених пунктів, близько 200 000 осіб було евакуйовано із зон забруднення...

На онлайн зустрічі студентів 2 групи 2 курсу факультету землевпорядкування із куратором групи Антоніною Анатоліївною Москаленко, що відбулася 29 квітня 2022 року ми не тільки згадали про подвиг ліквідаторів та шкоду яку завдала аварія, а й проаналізували, які звички може змінити кожен з нас заради збереження довкілля.

Наразі кожному слід усвідомити масштаби забруднення довкілля, щоб поступово зменшити до мінімуму обсяги неконтрольованого росту кількості відходів і забруднення планети в цілому, адже без цього людство приречене. Світ, сьогодні, як ніколи потребує допомоги небайдужих до екологічної ситуації людей… А допомогти довкіллю не так вже і складно, чи не так?

 

 

Денис Степаненко
студент 2 курсу 2 групи
факультету землевпорядкування

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook