Кафедра конярства, кіннозаводства та економіки тваринництва активно включилася в реалізацію програми «Голосіївська ініціатива — 2020» та представила свій стратегічний план розвитку

8 жовтня 2014 року

     На виконання завдання поставленого ректоратом університету 7 жовтня 2014 року директор ННІ тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк разом із завідувачем кафедри Віталієм Скоциком представили очільнику університету Станіславу Ніколаєнко та першому проректору Ігорю Ібатулліну стратегічне бачення розвитку кафедри конярства, кіннозаводства та економіки тваринництва до 2020 року. Під час відвідування представники ректорату ретельно оглянули приміщення кафедри, його облаштування та забезпечення теплом на осінньо-зимовий період. Оглянута ними також прикафедральна територія, висловили своє бачення щодо її упорядкування. Наступне приміщення, яке багато років пустувало і в якому кафедрою розпочато ремонтні роботи має бути, на думку наших гостей, пристосовано чи обладнано під аудиторію для лабораторних занять з сучасним навчальним обладнанням. Як було зазначено ректором, площа приміщення і його кубатура дозволяють це зробити у найкоротші строки та з нового навчального року включити його в аудиторний фонд університету.

 

     Після цього було оглянуто приміщення стайні з його внутрішнім наповненням. На численні запитання Станіслава Миколайовича і Ігоря Ілліча відповіді давали завідувач кафедри Віталій Євстафійович Скоцик та завідувач ННВ лабораторії Анна Вікторівна Скабард. Вони стосувалися капітального ремонту стайні, денників для коней, водопостачання, побутових умов для обслуговуючого персоналу, забезпечення коней кормами, лікувальними добавками і всім необхідним для їх використання реманентом (сідла, вуздечки, недоуздки тощо).

 

     На завершення візиту наших гостей була організована і проведена виводка коней, тобто їх показ на подвір’ї стайні з детальною характеристикою кожної особини. Всього було показано 10 коней різних порід і 6 голів поні різної масті, кобили зі свої приплодом. При огляді коней під час виводки гості задавали багато запитань на предмет того, як була організована навчальна стайня, де і як добували коней різних порід для її комплектування, які ми маємо спортивні здобутки, чи багато студентів бажають займатися кінним спортом, чи можемо ми організувати прокат коней чи катання дітей. Цікавило гостей також і питання різноманіття мастей, чи впливають вони на вартість коней, який найбільший зріст мають коні, яка довжина гриви і хвоста, вік життя коней, найбільша вартість за одну голову тощо.

   

     Після закінчення виводки всі гуртом відвідали могилу жеребця Дарлінга, згадали його спортивні здобутки і про те, що він був дарований першому президенту України Л.М. Кравчуку.

      

      На завершення цієї зустрічі йшлося про перспективи розвитку кафедри конярства. Дійшли, зокрема, висновку, що на факультеті доцільно відкрити спеціальність “Конярство” і набирати 25 абітурієнтів, а також подумати над тим, щоб готувати спеціалістів із тренінгу рисистих і верхових коней, наїзників, ковалів, лимарників, без яких галузь конярства розвиватися не може.

 


     Йшлося також про облаштування музею “Конярство України”, якому потрібно повинно передувати будівництво спеціального приміщення на базі існуючого фундаменту.

Б. Гопка,
професор кафедри конярства
, кіннозаводства

та економіки тваринництва


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook