Яким має бути професійний ГІС-консультант: мотиваційний вебінар Вадима Сокола для студентів факультету землевпорядкування

3 квітня 2022, 9:00
факультет землевпорядкування
     У надскладні для нашої країни часи, студентам важливо не втрачати мотивацію до навчання. Саме тому на факультеті землевпорядкування, з ініціативи декана Тараса Євсюкова, був організований мотиваційний вебінар, на якому історією свого професійного успіху поділився Вадим Сокол – професійний ГІС-консультант, менеджер з розвитку бізнесу компанії SWECO (Швеція).

Довідково: Sweco – європейська інженерно-консультаційна компанія, що працює у галузі консалтингу, екологічних технологій та архітектури. Sweco є провідною європейською консалтинговою компанією з питань архітектури та інженерії, заснована в 14 країнах. Щороку здійснює проекти в 70 країнах світу.

     Вадим розпочав свою розповідь з освіти, адже вона ключ до успіху та роботи твоєї мрії. Здобувши освіту в Україні, а згодом Німеччині та Швеції зазначив, що вітчизняна базова освіта – найсильніша. Зауважив, що необхідно постійно вдосконалюватись та отримувати нові знання і важко працювати. Не менш важливим є вивчення мов, адже тоді наші можливості не матимуть кордонів. Увесь час доводиться навчатися та отримувати нові знання. В Україні здобув кваліфікаційний рівень магістра з машинобудування (2004-2011) отримав базові знання і навики роботі у системі автоматизованого проектування і креслення AutoCAD, які й згодом знадобилися. У Мюнхенському університеті (2012-2014) став магістром з наук про навколишнє середовище та отримав важливі знання з екології, дистанційного зондування, дослідження впливу клімату. А от МВА з економіки отримав вже у Швеції (2019-2020). Також зазначив, що у 2017 році в Україні проходив піврічні курси пілота дронів, для прикладу щоб опанувати їх у Швеції на це ви витратите не менше двох років, ну і кошти зрозуміло.

     Цікаво було послухати про роботу ГІС-консультанта. Вадим декілька разів зазначив, що дуже любить свою роботу, а також розповів, що професія є не лише цікавою й важливою, а й престижною і перспективною. До 2030 року у сфері ГІС генеруватиметься близько 26 млрд доларів, порівняно із сьогоднішніми 9 млрд. Це означає, що робота обов’язково буде, і щороку попит на ГІС-спеціалістів зростатиме на 12%.
     Тож якими мають бути soft-skills для успішного професійного розвитку? Перш за все має бути велика мотивація. По-друге, постійно необхідно працювати. Тільки важкою працею можна досягти успіху і результату. По-третє, важливо бути пунктуальним. Ти можеш бути класним фахівцем, хорошою людиною, але якщо ти невчасно здаєш проект, запізнюєшся, то не чекай професійного росту. Не менш важливо бути людяним. Ця риса також цінується. Крім того, важливо володіти такими соціальними навичками як чесність і бути допитливим. І ще раз підкреслив – знання мови!
     Можливість проходження практики, а також окремих тренінгів від компанії SWECO стала для учасників чудовою новиною, а також додатковою мотивацією вивчення програмування та іноземних мов.
     Усі учасники вебінару провели цікаву дискусію та отримали задоволення від спілкування.
     Щиро дякуємо Вадиму Соколу за підтримку студентів з України!


Ольга Пронь,
студентка другого курсу
факультету землевпорядкування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook