Студенти-механіки впевнено продовжують освітній процес

21 березня 2022 року
   Незважаючи на відкриту, злісну і безтактовну агресію ворога, на всій території нашої держави, ми повинні зберігати холодний розум та підтримувати життя, у всіх його проявах. Життя – це активний рух, пов’язаний з аналізом дійсності, побудовою майбутніх планів та потягом до розвитку і нових звершень. Тільки дотримуючись цих постулатів, ми здатні зберегти націю, країну, народ та вийти на переможний шлях. Усвідомлюючи важкий час, ми повинні працювати та активізувати моральні принципи в покладених на нас зобов’язаннях. Кожен з нас, виконуючи свою місію, здійснює свідомий вклад у міць нашої країни. А міць нашої країни, напряму корелює з стійкістю чеснот нашого молодого покоління.

 

   Викладацький склад та студентство механіко-технологічного факультету, організовано продовжують освітню діяльність, у дистанційному форматі. За перший тиждень відновленого навчання, на факультеті проведено 252 заняття. Стабільно, дисципліни опрацьовують 382 студенти, що становить 68% від загальної кількості здобувачів вищої освіти факультету. Через фізичні обмеження та коливання інтернет-сигналу, періодичну участь в навчальному процесі беруть 88 студентів, 14 з яких, знаходяться за кордоном. Крім того, 76 студентів факультету задіяні в територіальній обороні, а 8 – мобілізовані до Збройних Сил України. Наразі, практично, кожний студент факультету та викладач, пов’язані індивідуальними комунікаційними зв’язками, виходячи з умов якості функціонування доступного контенту. Обов’язковий характер носять он-лайн заняття, які проводяться згідно діючого розкладу і набули якості безпосереднього консультування. Підводячи підсумки робочого тижня, варто акцентувати увагу на активному використанні студентами електронної навчальної платформи університету E-learn, що в середньому становить, близько 400 відвідувань кожної дисципліни. Проведено он-лайн лабораторні роботи з фахових дисциплін: «Трактори і автомобілі», «Паливно-мастильні та інші експлуатаційні матеріали», «Взаємозамінність, стандартизація та технічні вимірювання» та «Транспортні засоби».


   Відбуваються постійні електронні консультації студентів, стосовно курсового проектування з дисциплін «Трактори і автомобілі», «Взаємозамінність, стандартизація та технічні вимірювання», «Деталі машин», «Теорія механізмів і машин» та «Експлуатація машин і обладнання». Керівники дипломних проектів контролюють підготовку до захисту студентів випускних курсів.


   Викладачами кафедр, для здобувачів вищої освіти, завчасно надано відеоматеріали за темами лекцій та повторно надано електронні варіанти підручників і посібників. Із отриманим матеріалом студенти ознайомлюються самостійно.
   Ворогу не вдасться зупинити процеси освіченості молодих людей, як вагому частину культури нашого народу. Ми достойно завершимо навчальний семестр та щиро відсвяткуємо нашу Народну Перемогу.
    Всім нам мирного неба, здоров’я, терпіння та взаєморозуміння!

 

Ігор Сівак, 
заступник декана МТФ
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook