Карантин не заважає співпраці: відбулася зустріч із студентами Ірпінського економічного коледжу

11 лютого 2022 року
   10 лютого 2022 року відбулася зустріч у дистанційному режимі зі студентами спеціальності «Облік і оподаткування» Ірпінського економічного коледжу НУБіП України. Тема зустрічі «Бухгалтерський облік в умовах діджиталізації».

   На початку заходу до студентів звернулася завідувач кафедри обліку та оподаткування д.е.н., професор Любов Гуцаленко, яка акцентувала увагу студентів на основних компетенціях, якими має володіти сучасний фахівець. Любов Василівна також поділилася планами кафедри на поточний рік та здобутками для забезпечення високої якості навчання.

  Доцент кафедри обліку та оподаткування, к.е.н. Володимир Литвиненко провів невеликий майстер-клас, у ході якого продемонстрував особливості використання сучасного програмного забезпечення для ведення бухгалтерського обліку та управління бізнесом. Студенти проявляли цікавість, задавали питання, долучались до вирішення практичних ситуацій.

   У своєму виступі доцент В. Литвиненко наголосив на тому, що кафедра впровадила в навчальний процес кілька профільних дисциплін:
    • Бухгалтерський облік у прикладних програмних рішеннях;
    • Комп’ютерні методи аудиту;
    • Діджитал облік в управлінні бізнесом;
    • Інформаційні технології в обліку агроформувань;
    • Електронний документообіг.
   Для викладання цих дисциплін та здійснення наукових досліджень на кафедрі діє 2 сучасних комп’ютерні класи та навчально-науково-виробнича лабораторія «Інформаційні технології в бухгалтерському обліку».

    Володимир Литвиненко також продемонстрував практичний кейс по застосуванню програмного забезпечення для обліку купівлі та продажу товарів. За активної участі студентів було створено елемент довідника «Номенклатура», оформлені первинні документи «Надходження товарів та послуг (Прибуткова накладна)» та «Реалізація товарів і послуг (Видаткова накладна)», зроблений аналіз здійснених операцій за допомогою звіту «Оборотно-сальдова відомість по рахунку».

    Дякуємо голові циклової комісії фінансово-економічних та облікових дисциплін Івановій Світлані Миколаївні за організацію зустрічі та студентам за активність під час виконання демонстраційних завдань.
 
Людимила Мельянкова,
доцент кафедри обліку та оподаткування
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook