Анастасія Вагерич: Бути фахівцем у сфері міжнародних відносин – престижно і перспективно

13 січня 2022 року

— Добрий день! Дякую, що погодилися на інтерв'ю. Розкажіть про себе.

 

— Добрий день! Мене звати Анастасія Вагерич. Я – студентка І року навчання ОС «Магістр» гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Серед моїх хоббі – фото- та відеографія, подорожі, живопис. Я впевнена, що чим більше у нас досвіду і чим ширшими є наші пізнання, тим ширшими ресурсами ми володіємо для створення чогось нового. Світ не стоїть на місці. Разом із ним змінюється й наша держава. Україна налагоджує нові контакти, виходить на нові ринки, прагне посісти гідне місце на міжнародній арені. Відтак постійно зростає попит на фахівців у сфері міжнародних відносин. А надто тих, хто знається на особливостях функціонування аграрно-промислового комплексу та володіє здібностями ефективного просування на світовому ринку продукції АПК.

 

— Чому Ви обрали саме НУБіП України?

 

— Закінчуючи школу, переді мною виникло проблемне питання: «Де я планую навчатися?» Тому почала моніторити різні цікаві варіанти університетів. Критерії при виборі професії та університету у кожного свої: хтось приділяє увагу заробітку, хтось − попиту. А я обирала фах, спираючись на свої знання, та, як кажуть, що “ближче до душі”. Для мене було в пріоритеті знайти саме той ЗВО, який дасть мені змогу не тільки навчатися в Україні, але й за кордоном. Документи для вступу подавала до декількох навчальних закладів. Проте перевагу віддала на користь Національного університету біоресурсів і природокористування України, про який багато чула від батьків, їх колег, студентів, які там навчалися і ділилися гарними враженнями.

 

— Чи виправдалися Ваші очікування від навчання в Університеті?

 

— Одне з моїх найголовніших правил по життю – не будувати колосальних планів чи очікувати чогось неймовірного. Проте наразі я не можу навіть уявити насиченішого студентського життя: фестивалі, науково-практичні конференції, стажування за кордоном. Я опанувала іноземні мови; набула цілісної системи оперативних знань і навичок в розрізі міжнародної активності та ведення перемовин; навчилася організовувати заходи, розробляти та просувати різноманітні проєкти; оволоділа навичками ефективного упорядкування власної активності; розширила свій кругозір, маючи можливість спілкуватися з видатними людьми та фахівцями як на теренах України, так і закордоном.

 

— Чи мали можливість випробувати себе професійно?

 

НУБіП України завжди радий надати шанс кожному бажаючому засвідчити свій рівень можливостей! Немає іншого шляху переконатися у своїх можливостях та вміннях, як випробувати їх на практиці. Маючи потужні зв’язки у міжнародній сфері, Університет у цілому та гуманітарно-педагогічний факультет зокрема, мають достатні ресурси, аби відкрити двері своїм студентам в Європу, Північну та Південну Америку, Близький та Далекий Схід. Я працювала в громадських організаціях, які мають тісні контакти із зарубіжжям. Кожну роботу я розглядаю як можливість набути досвіду, розвивати себе та свої навички. НУБіП України безумовно дав мені старт і я з упевненістю можу сказати, що бути фахівцем у сфері міжнародних відносин – престижно і перспективно. Таким чином, обираючи Національний університет біоресурсів і природокористування України Ви маєте знати і чітко усвідомлювати, чого прагнете в цьому житті і на що готові піти заради успішного майбутнього. Якщо Ви – за якісну освіту, сучасні підходи, професійних викладачів, то Вам – до нас!

 

— Дякую за розмову. Бережіть себе!

Інна Грабовська,
завідувач кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook