Щасливої життєвої дороги магістрам-землевпорядникам побажали Анатолій Мірошниченко, Сергій Кваша та Анатолій Полтавець

27 грудня 2021 року
На факультеті землевпорядкування цього тижня півсотні магістрів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» отримали довгоочікувані дипломи. Нарешті настав той день, що підбиває підсумки навчання за магістерською освітньою програмою у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. День, який здавався таким недосяжним. Урочисте вручення дипломів магістрам землевпорядникам проводили високоповажні гості – перший заступник Голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку НУБіП України Сергій Кваша та голова ради роботодавців факультету землевпорядкування Анатолій Полтавець.

     Насамперед, від імені ректора Станіслава Ніколаєнка випускників-магістрів привітав проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша. Сергій Миколайович зичив випускникам три речі. Перше – це достойної кар’єри. Друге – добробуту. І третє – це створення міцної сім’ї, раз і на все життя. Крім того, з уст академіка лунали бажання поважати батьків й пишатися університетом, пам’ятати про рідний факультет і викладачів! Ставте перед собою мету і досягайте її! Зростайте! Такі настанови отримали випускники.

     Приєднався до привітань Голова Всеукраїнської громадської організації «Асоціація фахівців землеустрою України», голова ради роботодавців факультету землевпорядкування, випускник Анатолій Полтавець: «Вітаю вас зі святом, до якого ви так довго крокували. Ви отримали необхідні знання і досвід, щоб працювати за фахом. Хочу порадити, щоб Ви частіше збиралися. Згадуйте навчання, практики, особливо Дзвінкове. Адже ви – одна велика дружна сім’я. А рада роботодавців готова допомогти працевлаштуватися усім бажаючим. Тож вітаю Вас у землевпорядній родині! В добру путь!».

     Привітав молодих фахівців-землевпорядників з важливою подією в їхньому житті й перший заступник Голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко. Крім того, Анатолій Миколайович подякував науково-педагогічному колективу факультету землевпорядкування за підготовку кадрів для землевпорядної сфери. «Ви обрали правильний шлях і в правильний час. Ті реформи, які зараз відбуваються у сфері земельних відносин, підвищують роль і престиж землевпорядників. Бажаю стати достойними членами землевпорядної спільноти!» – з такими словами звернувся до магістрів заступник очільника земельного відомства. До того ж, зазначив Анатолій Миколайович, перед вами сьогодні відкриваються широкі можливості працевлаштування. Зокрема Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру, територіальні громади потребують кадрового оновлення і чекають достойних випускників, які б забезпечили контроль за охороною земель, створювали і розбудовували Національну інфраструктуру геопросторових даних, наповнювали новими інформаційними шарами Державний земельний кадастр, займалися оціночною діяльністю. До того ж, у Вас є можливість реалізувати себе як фахівця і у приватному секторі надання послуг у сфері геодезії та землеустрою.

     І найочікуваніший момент – декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков зачитав наказ ректора Станіслава Ніколаєнка про присвоєння випускникам освітнього ступеня «Магістр» за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій». Особлива місія сьогодні була покладена на почесних гостей свята, адже вони мали вручити дипломи випускникам. Дипломи про закінчення магістерського рівня вищої освіти отримали 50 магістрів, серед них сім випускників отримали диплом магістра з відзнакою.

     Після цього старости Дмитро Супрунович, Марина Кольоса та Евеліна Іванькіна подякували професорсько-викладацькому складу за те, що вони вклали чимало знань і старань, за те, що ніколи не шкодували своїх сил, емоцій, часу і турботи.
     Керівник філії наукової бібліотеки у навчальному корпусі № 6 Олена Литовченко відзначила найактивнішого читача-бібліотека. Серед цього випуску нею стала Яна Янченко. У подарунок її було вручена грамота і цікава книга.

     Декан Тарас Євсюков зауважив, що серед випускників багато талановитих та активних молодих людей. Тому відзначив грамотами переможницю Всеукраїнської студентської олімпіади Яніну Степчук, активістів університетських культурно-масових заходів – Євгенію Малу та Евеліну Іванькіну, неодноразового учасника спортивних турніврів Євгена Полінкевича, громадських активістів – Дмитра Супруновича, Марину Кольосу, відмінників навчання – Діану Гончарук та Яну Янченко.

 

     До привітань приєднались і завідувачі кафедр факультету. Зокрема завідувач кафедри геодезії та картографії Іван Ковальчук розпочав свою промову зі слів Ліни Костенко «…і кожен фініш – це, по суті, старт». «Дорогі випускники, сьогодні відбувся один з фінішів у вашому житті. Бажаю, щоб на всьому шляху вас супроводжувала любов. Любов до самих себе, до батьків, рідних, до альма-матер, факультету, кафедру, до батьківщини!», – побажав Іван Платонович. Завідувачка кафедри управління земельними ресурсами Ольга Дорош щиросердечно вітала випускників зі словами: «На руках у вас довгоочікувані дипломи магістрів. Бажаю, щоб ви знайшли добру роботу, яка б приносила дохід, здоров’я, щастя, мудрості, інтелігентності!»
     А студенти першого та другого курсів підготували у подарунок випускникам і гостям свята невеличку концертну програму.

Ми пишаємося нашими випускниками, їхніми досягненнями і перемогами! Сердечно раді, що найкращі роки свого життя ви провели разом із нами. Бажаємо вам здійснення усіх мрій, блискуче крокувати обраною дорогою, максимально реалізовувати себе, проживати життя яскраво і не втрачати жаги до звершень.
Будьте певні, двері нашого університету завжди відкриті для Вас!

Катерина Лук’янчук,
асистент кафедри геодезії та картографії

Фото: Тихонович Анастасія


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook