На кафедрі фізичного виховання розпочалися очні заняття з фізичного виховання

3 грудня 2021, 10:58

 З 29 листопада студенти 1-го та 2-го курсу НУБіП України приступили до очного навчання. Нарешті спортивний комплекс нашого університету наповнився молоддю. Після дистанційного навчання з фізичного виховання, яке було спрямоване на розвиток фізичних якостей, викладачі кафедри запропонували декілька фізичних активностей на свіжому повітрі для зміцнення здоров`я і підготовки до спортивних навантажень.

 
     Перша – це скандинавська ходьба – вид фізичної активності, у якій використовується методика занять і техніка ходьби з використанням спеціальних палиць, схожих на лижні.
     Вплив скандинавської ходьби на здоров’я і загальний стан організму дуже великий, адже вона передбачає фізичну активність на свіжому повітрі цілий рік. Завдяки спеціально розробленим палицям навантаження рівномірно розподіляється на весь організм, задіюється величезна кількість м’язів, а навантаження на суглоби і хребет навпаки знижується (тому що відсутнє велике ударне навантаження). 
    Ефективність занять скандинавською ходьбою підтверджена результатами численних наукових досліджень. З основних позитивних ефектів можна виділити:
  • залучення до 90% м’язів тіла;
  • поліпшення постави;
  • зниження навантаження на колінні, тазостегнові суглоби і поперековий відділ хребта;
  • покращення роботи серцево-судинної, лімфатичної, ендокринної, дихальної систем;
  • покращення мозкового кровообігу;
  • насичення крові киснем (за рахунок активного залучення діафрагми і міжреберних м’язів обсяг вдихуваного повітря підвищується до 30%);
  • покращення психоемоційного стану (наприклад, вечірні тренування – це відмінний спосіб зняти напругу після робочого дня).

     Однією з численних переваг скандинавської ходьби є універсальність у плані локації проведення занять. Можна сміливо сказати, що за належного рівня навичок скандинавською ходьбою можна займатися на будь-якому покритті: на траві, піску, асфальті, ґрунті або навіть на снігу. Студентам було запропоновано майстер клас із техніки виконання рухів. Вони отримали спеціальні палиці і мали змогу потренуватися з цього виду фізичної активності.
 
     Друга активність – це майстер-клас зі спортивного орієнтування. Спортивне орієнтування — вид спорту, суть якого полягає в орієнтуванні на місцевості за допомогою карти та компаса і найшвидшого знаходження заданих контрольних пунктів.
     На території навчального корпусу № 9 НУБіП України було розміщено 12 пунктів. Студенти отримали карти із маршрутами. Вони мали якнайшвидше знайти всі пункти у заданій послідовності і позначити їх на картці.
 
     Загалом студенти позитивно оцінили запропоновані майстер-класи.
 
Микола Костенко,

завідувач кафедри фізичного виховання

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook