Основний акцент під час очного навчання – на практичні заняття

2 грудня 2021 року
     Практика була і залишається основою навчального процесу. І цю просту, але глибоку істину сповідують педагогічні колективи всіх без винятку факультетів та навчально-наукових інститутів. Тож недаремно сьогодні, коли студенти перших-других курсів бакалаврату вийшли на очну форму навчання саме практичним приділяється значна увага.

     Першою адресою, за якою творча група пресслужби університету знайомилася з їхнім перебігом, став гуманітарно-педагогічний факультет: зокрема, заняття у групі майбутніх соціально-педагогічних працівників, які опрацьовували лабораторну роботу з сучасних інформаційних технологій.
     Хороші, думаючі молоді люди, говорить професорка кафедри соціальної роботи та реабілітації Ніна Тверезовська. От хоча б один з найкращих моїх студентів Іван Кушниренко, який часом краще за викладача знає деталі. Ось так і вчимося: вони – у нас, ми – у них.

     Другокурсники спеціальності «Захист і карантин рослин» під керівництвом доцента Наталії Волощук в лабораторії кафедри фітопатології працювали над лабораторною із загальної мікології. Відчувалося, що із задоволенням.
     А їхні ровесники, майбутні екологи, у ННВЛ екологічного контролю довкілля опрацьовували тему із загальної екології – антропогенна трансформація фітоцинозів. Сьогодні ми розбирали ефект сумації забрудників, що потрапляють у навколишнє середовище, деталізує староста 2-ї групи Юлія Яцишина.
     Хороша група, творча, говорить доцент Людмила Соломенко. Варто відзначити кращих – старосту гуртка «Еколог» Юлію Анатолієву, Юлію Михед.

     Першокурсники, які опановують біотехнології та біоінженерію, у лабораторії кафедри екобіотехнології та біорізноманіття в ході лабораторної роботи із загальної біотехнології відпрацьовували техніку роботи в ламінарному боксі зі стерильною культурою рослин. Поки що важко щось конкретне сказати про цих молодих людей, говорить завідувачка кафедри Олена Кваско. Але гляньте, з яким задоволенням вони займаються. Якщо такий ентузіазм у них не згасне, з часом з них можуть вийти справжні професіонали.

Ірина Кушніренко
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook