Профорієнтаційна робота в дії

October 22, 2021

22 жовтня на базі спеціалізованої середньої школи №1 м. Жашків Черкаської області проведено семінар Організаційна робота майбутнього ІТ-фахівця в співдружності факультету інформаційних технологій НУБіП України та шкіл Жашківської ОТГ.

В роботі семінару прийняли участь методист відділу освіти Петрик Інна Павлівна, викладачі та учні шкіл Жашківської адміністративно-територіальної громади та викладачі кафедри інформаційних систем і технологій НУБіП України доктор педагогічних наук Кузьмінська Олена Геронтіївна та доцент Садко Михайло Григорович.

 

Садко М.Г. проінформував про орієнтовні напрями роботи зі школами, можливостям залучення учнів старших класів до ознайомлення з сучасними інформаційними системами і технологіями, переліком вебінарів, які планується провести співробітниками факультету інформаційних технологій. В свою чергу викладачі та учні шкіл Жашківської ОТГ виявили велику зацікавленість в проведенні вебінарів та висловили свої побажання та прохання. В результаті обговорення намітили орієнтовний перелік вебінарів:

  1. Створення та тестування Телеграм-ботів;
  2. Створення веб-анімацій;
  3. Секрети управління польотами дронів;
  4. Оптимізація роботи персонального комп’ютера;
  5. Кібербезпека простою мовою;
  6. Програмувати цікаво.

 

Доктор педагогічних наук Кузьмінська Олена Геронтіївна провела цікаву презентаційну лекцію про основні складові підготовки, формуванні та становленню майбутнього фахівця-професіонала в ІТ-галузі, основних компетенціях, які отримує студент в процесі навчання в вищому навчальному закладі.

Учні виявили велику зацікавленість доповіддю Олени Геронтіївни, було багато питань на які вони отримали змістовні відповіді від лектора. А завершилась лекція аплодисментами.

Продовження співпраці співробітників факультету інформаційних технологій зі школами Жашківської ОТГ передбачається в напрямках:

  • проведення вебінарів,
  • підвищення кваліфікації викладачів Жашківської ОТГ в НУБіП Україна,
  • ознайомлення учнів шкіл Жашкіської ОТГ з матеріально-технічною базою факультету інформаційних технологій та інших структурних підрозділів НУБіП Україна.

Садко М.Г., доцент кафедри інформаційних систем і технологій
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook