20 березня у світі відзначають Міжнародний день щастя

20 March 2021, 14:02
НУБіП України

     У 2012 році ООН своєю резолюцією №66/281 проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя (International Day of Happiness) з метою підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є спільним почуттям для всіх людей нашої планети.

      На думку засновників Дня, сьогоднішнє свято покликане показати, що щастя є однією з основних цілей людства . У зв’язку з цим засновники закликають всі країни направити зусилля на поліпшення добробуту кожної людини. І ООН пропонує всім державам-членам, міжнародним і регіональним організаціям, а також громадянському суспільству, включаючи неурядові організації і приватних осіб, відзначати Міжнародний день щастя відповідним чином, у тому числі шляхом проведення просвітницьких заходів. Результатом здійснення такої моделі розвитку стане стійке економічне зростання в країнах з подальшим зниженням рівня бідності. Крім цього, ООН стверджує, що для досягнення глобального стану щастя на планеті необхідно підтримувати економічне зростання соціальними і екологічними програмами.

    Щороку, приурочений до цього дня, публікується Міжнародний індекс щастя, який враховує рівень доходу, очікувану тривалість життя, ступінь соціальної підтримки, особистої свободи, ставлення людей до корупції і щедрість народу.

 

    Україна посіла 110-у сходинку зі 149 у світовому рейтингу щастя у 2018–2021 роках. Про це свідчать дані дослідження Мережі рішень для сталого розвитку (SDSN) та Центру сталого розвитку (CSD) при Колумбійському університеті.

       Відповідно до дослідження, десятка найщасливіших країн світу має такий вигляд:

    Фінляндія
    Данія
    Швейцарія
    Ісландія
    Нідерланди
    Норвегія
    Швеція
    Люксембург
    Нова Зеландія
    Австрія
    «Порівнюючи рейтинги 2017–2019 років із рейтингами, що базуються на даних 2018–2020 років, для 95 країн кореляційна оцінка становить 0,99. Це показує, що COVID-19 призвів до лише незначних змін у загальному рейтингу, що відображає як глобальний характер пандемії, так і загальну стійкість перед нею», – підсумували організатори дослідження.

За матеріалами Укрінформ

 

    

    

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook