ДИСТАНЦІЙНЕ ВИВЧЕННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ФІТОПАТОЛОГІЇ

April 28, 2020
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

 

Понад місяць триває дистанційне вивчення дисципліни “Сільськогосподарська фітопатологія” студентами четвертого курсу спеціальності 202 «Захист і карантин рослин». Дана дисципліна забезпечує практичну складову підготовки фахівця, який у майбутньому на виробництві відповідає за контроль хвороб рослин, збереження врожаю та недопущення погіршення його якості. Сотні патологій рослин, величезна кількість їх збудників різноманітної етіології, комплексні підходи до систем захисту та підбору різних способів, методів і терапевтичних засобів  вимагають у студентів і викладача максимальної самовіддачі.

Для якісного виконання навчальної програми та опанування практичного і теоретичного матеріалу використовуються різні інструменти: навчальний портал НУБіП України, наукова бібліотека нашого університету, а також платформи для групових онлайн-занять Zoom, Skype та месенджер Viber. На веб-сторінці кафедри фітопатології систематично наповнюються та оновлюються необхідні матеріали.

Усі види робіт скоординовані.  Онлайн-заняття проходять у відповідності до затвердженого розкладу. Між учасниками навчального процесу існує тісна комунікація та зв’язок незалежно від дня тижня та часу доби. Студенти приймають участь у прийнятті рішень щодо форми взаємодії, зокрема способів оцінки рівня засвоєння матеріалу. Також дистанційно проводяться дискусії стосовно актуальних фітопатологічних об’єктів, які поширені у даний час вегетації рослин. Загалом, усі працюють на кінцевий результат – якісне та максимальне засвоєння матеріалу.

 

 

 


 

 

 

Мирослав Піковський,

 

доцент кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook