«Що маємо – не дбаємо, а втративши – уболіваємо», або «як же хочеться в університет!» – лейтмотив засідання кафедри культурології

April 17, 2020

У народі кажуть: «Що маємо – за те не дбаємо, а втративши – уболіваємо», або ж: «Тоді йому ціну знаєш, як його втрачаєш». Це стало ще зрозуміліше у час пандемії коронавірусу, коли студенти, які під час навчального семестру часто вранці скиглили, що необхідно поспішати на заняття, тепер нарікають, що в університет ходити не треба… Та, на щастя, ера інформаційних технологій дає безліч можливостей для зустрічей, консультацій, навчання і саморозвитку. Саме про це йшлося на засіданні кафедри культурології, яке відбулося цього тижня у дистанційному режимі.

Колеги раді були бачити одне одного здоровими, повними наснаги, тому із задоволенням і здоровим гумором ділилися досвідом проведення занять у дистанційному режимі, здобутками у творчій роботі, методами дистанційної профорієнтації.
Так, доцент кафедри заслужений артист України Віктор Миколайович Кавун згадав, що колись, під час своєрідного «карантину» в Лондоні, коли був закритий театр «Глобус», актором, сценаристом і співвласником якого був Вільям Шекспір, світ побачила драма «Король Лір». А от Віктор Миколайович за цей час подав до альманаху «Культура і сучасність» НАКККіМ, який є фаховим з культурологічних дисциплін, статтю «Терапевтичний вплив ансамблевого співу».
Доцент кафедри заслужений артист України Роман Антонович Рудий згадав, що музиканти всього світу, залишаючись вдома, записують відео із творами про пандемію. Так, запальний хіт з Мексики – La Cumbia del Coronairus – Mister Cumbia на YouTube зібрав більше 41 тисячі лайків. Під латиноамериканський ритм співак роз'яснює прості правила гігієни, які вбережуть від вірусу. Учасники мистецької студії «7 сходинок» пісню про коронавірус ще не написали, проте результати своєї дистанційної роботи на ФБ уже виставили. Пропонуємо поглянути і послухати й вам:

Відео https://youtu.be/9AK__RXnCP0

«Український співак Потап також випустив пісню про коронавірус. Новий трек отримав назву «Карантин», у кліпі на пісню репер виступає перед порожнім залом. А Настя Каменських в Instagram опублікувала запальну реп-композицію, в якій п'ятьма мовами заспівала про те, як важливо залишатися вдома. В імпровізованому кліпі Каменських радить переміряти всі свої спідниці, зателефонувати братові, зібрати пазл і почитати книжку», – поділився викладач кафедри Сергій Віталійович Дудко. Народний чоловічий вокальний ансамбль «Амеро», щоб залишитися популярним серед тих, хто його вже любить, і набути більше шанувальників, незабаром представить до уваги слухачів нову композицію на слова Вадима Крищенка. А поки що напружена творча робота продовжується:

 

Професор кафедри народна артистка України Наталія Михайлівна Шелепницька поділилася можливостями занять творчістю на різноманітних дистанційних платформах, а доцент Ірина Віталіївна Войтюк розповіла, як можна взяти участь у творчих проектах, фестивалях, конкурсах, які під час карантину також проходять онлайн.
Виклик хоровій групі народного ансамблю пісні і танцю «Колос» кинули його випускники:

Відео https://www.youtube.com/watch?v=24f5rXGDc1I

Проте старший викладач кафедри культурології Володимир Якович Якимчук запевняє, що хорова група нинішнього складу «Колоса» займається щоденно, тому знаходиться у чудовій творчій формі:

Керівник народного театру «Березіль» старший викладач Наталія Миколаївна Тітенко повідомила, що минулого тижня студенти-учасники театру працювали над дикцією, вчилися правильно вимовляти звуки і слова, щоб підтвердити відому думку про те, що українська мова є однією з наймелодійніших мов світу. Що з цього вийшло – можете переглянути на сторінці кафедри (https://nubip.edu.ua/node/75151).

Не залишилася осторонь обговорення і керівник ансамблю бального танцю «Чарівність» доцент кафедри Світлана Леонідівна Макода. Учасники ансамблю відточують хореографічну майстерність, переглядаючи інтернет-ресурси і відеоконсультації самої Світлан Леонідівни.

А ось учасник ансамблю студент ННІ ЛіСПГ Володимир Чертов побачив, що у британському Чеширі щодня об 11 годині ранку жителі виходять на свої подвір’я або на дорогу біля будиночків, де місцева інструкторка з фітнесу Джанет Вудкок проводить 10-хвилнний сеанс спільного танцю, – і вийшов на своє подвір’я:

Не припиняються і заняття та підготовка до заліково-екзаменаційної сесії у студентів, які вивчають етнокультурологію, сімейно-побутову культуру, естетику. Доцент Валентина Василівна Панталієнко вже має досвід дистанційого приймання іспиту у студентів заочної форми навчання на юридичному факультеті, доцент Ірина Григорівна Сидоренко – дистанційної атестації на факультеті інформаційних технологій, доцент Тетяна Михайлівна Мисюра – профорієнтаційних онлайн-лекцій. Студенти спеціальності «Соціальна робота» під керівництвом доцента Ярини Василівни Пузиренко відкрили проект «Карантинна творчість», результати якого представлять наступного тижня.
А от вивчаючи модуль «Матеріальна і духовна культура українського народу», студенти ГПФ, факультету ТВБ, ННІ ЛіСПГ, по-справжньому готуються до Великодня. Вернісаж кращих Великодніх крашанок, писанок, дряпанок – для вас.

Студенти спеціальності «Міжнародні відносини»:

 

      Бекетова Дарія                                Забаштанська Валерія

  

            Боярко Марія                              Покотило Костянтин

 

  Кольоса Анастасія                                Романович Оксана

 

         Мельник Аліна                                Видиборець Анастасія

  

Фалько Дарина                                   Капшук Вікторія

 

          Шкуренко Аміна                                           Мельниченко Ірина

 

Мороз Владислава                                 Ткачук Дарія

 

 Фурман Євгенія                                 Грищенко Вікторія

 

    Питель Вікторія                                   Щербина Софія

 

Закоморна Анастасія                          Герасимчук Олена

 

Чихар Анна                                          Гудзь Олена

 

  Орос Богдана                                    Романченко Анна

  

Павленко Катерина                                              Горбань Дарія

 

Ільченко Софія                                                 Мацієвська Богдана

 

Колеснік Анастасія                          Барвінок Ірина

 

      Левчук Тетяна                                  Вакуленко Анна

А ось Великодні яєчка від студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів:

  

Ковтун Вячеслав                                       Кубрак Аліна

 

Пуленко Богдан                                               Ряго Марина

 

Савич Віта                                            Тесля Дарія

А ще на он-лайн-вернісаж свої роботи представили студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства (СПГ-16001б):

Матвійчук Валерія

 

Що ж – до зустрічі після Великодня! Зі святом усіх!

Завідувачка кафедри культурології
Ірина Майданюк

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook