Конкурс інвестиційних проектів

December 8, 2019

2 грудня 2019 р. на кафедрі фінансів відбувся конкурс Інвестиційних проектів для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» в рамках вивчення дисциплін «Інвестування», «Фінансовий менеджмент».

Для розробки інвестиційних проектів були створені робочі групи, які працювали на протязі визначеного періоду. Дані проекти представляли керівники груп. Зокрема, Ігнатенко Іванною був представлений проект з надання послуг громадського харчування та інтелектуального збагачення, а саме літературне кафе «BookHоuse».

В свою чергу, Лазуренко Ілля представив проект по наданню послуг громадського харчування з екологічно чистих продуктів «Pelmeny.ua». Даний проект призначений для широкого кола споживачів зокрема, студентів, людей пенсійного віку, який носить соціальний характер, тобто надаються знижки зазначеним клієнтам.

З метою покращення продовольчої безпеки країни, забезпечення населення молоком та м’ясом, Черниченко Руслан представив проект по організації молочно-товарної ферми на прикладі ТОВ «Щаслива яловичина». Даний проект передбачає залучення інвестицій терміном на 9 років.

В свою чергу, Кушим Юлія представила інвестиційний проект у розширення діючого виробництва молочної продукції Житомирського молокозаводу. Метою є збільшенням асортименту виробництва морозива та молочних продуктів, а також розширення ринків збуту з терміном окупності у три роки.

Цікавий інвестиційний проект по вирощуванню лаванди був представлений Черкесенко Катериною. Даний продукт не досить поширений на території України і має практичну цінність для косметичної і харчової галузі. Особливість проекту полягає у невеликих витратах, швидкому терміну окупності та високій прибутковості.

    Актуальним на сьогодні був представлений проект Рєпки Євгенії по вирощуванню екологічно чистих продуктів, зокрема полуниці у парниках і теплицях. Даний проект не залежить від природно-кліматичних умов, швидкий термін окупності, можливість отримання доходу протягом року. Не менш цікавим був проект Погорілого Владислава з організацій бізнесу та відкриття міні-броварні з терміном окупності у 3 роки. Що має на меті виробництво натурального пива з кращих сортів ячменю, використовуючи іноземні технології.
     Представлені інвестиційні проекти були актуальними, цікавими та різноплановими. Вони містили розрахунки інвестованих коштів, а саме чистої теперішньої вартості, внутрішньої норми доходності, рентабельності інвестицій та терміну окупності.

     Комісія у складі завідувача кафедри фінансів Давиденко Н.М., доцента Скрипник Г.О., доцента Буряк А.В. та ст. викладача Тітенко З.М. в ході жвавого обговорення визначили переможців та нагородили їх грамотами: І місце отримала Шиян Карина, ІІ місцеЧеркесенко Катерина, ІІІ місцеІгнатенко Іванна із своїми командами.

Михайло Буряк,
асистент кафедри фінансів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook