Розвиток аграрного сектору економіки України в умовах глобалізації: погляд студентів НУБіП

27 November 2019, 18:53

В НУБіП України відбулася 73-а науково-практична студентська конференція «Розвиток аграрного сектору економіки України в умовах глобалізації». З привітальним словом до учасників конференціії звернувся декан економічного факультету Анатолій Дмитрович Діброва. Розпочав роботу конференції експерт з аграрної політики та земельних відносин Сергій Галузін розкривши основні тенденції сучасного землекористування та перспективи і недоліки від можливого впровадження ринку землі.

 Далі студенти разом з НПП факультету працювали за 5-ма напрямами. Загалом в конференції прийняло участь понад 200 студентів.

Перша секція «Соціально-економічні засади розвитку аграрної сфери України в умовах світогосподарської інтеграції» працювала під керівництвом д.е.н., професора Наталії Михайлівни Вдовенко, секретар – к.е.н., доцент Коробова Наталія Михайлівна. 

У роботі секції прийняли участь 6 студентів, які представили свої напрацювання у вигляді доповідей. Теми охоплювали соціальні, економічні та організаційні аспекти розвитку аграрного бізнесу України. 

Досить важко було визначити переможців, адже доповіді були різнопланові та на актуальну тематику. Тож керувалися вмінням триматися на публіці, відповідати на питання та представленими презентаціями.

 

Дипломи отримали:

 

Секційне засідання «Фінансово-кредитне забезпечення розвитку аграрної сфери» проводилось під керівництвом д.е.н., Давиденко Н.М., д.е.н., проф. Худолій Л.М. та секретаря к.е.н., доц. Скрипник Г.О. Участь прийняли понад 60 учасників 


       На секційному засіданні виступили 12 студентів. Теми були цікаві і актуальні, зокрема розглядались питання державних фінансів, корпоративних фінансів, інвестиційної привабливості, банківської діяльності, страхування, фондового ринку, оподаткування та бюджетної системи.
Підводячи підсумки секційного засідання Давиденко Н.М. відзначила високий рівень підготовки студентів та цікаві презентації. При розподілі призових місць критеріями оцінювання були виступи студентів, відповіді на запитання та рівень володіння матеріалом дослідження, рівень підготовки презентацій.
 

За результатами обговорень були визначені переможці:

 

     Засідання секції «Облік, контроль та оподаткування в активізації діяльності суб’єктів господарювання» відкрила виступом завідувач кафедри обліку та оподаткування, д.е.н., професор Євгенія Василівна Калюга

Студенти під час конференції представили результати наукових досліджень та окреслили перспективи розвитку обліку, аналізу, контролю та аудиту в Україні та за кордоном.

За актуальність тематики та змістовність доповіді молоді науковці були відзначені почесними дипломами за:

 

На четвертій секції «Цифрова бізнес-аналітика в активізації соціально-економічного розвитку аграрних формувань» заслухано доповіді 10 студентів. 

Студенти під час конференції представили результати наукових досліджень та окреслили перспективи розвитку обліково-аналітичного забезпечення управлінських процесів та їх діджиталізацію.

 

 

За актуальність тематики та змістовність доповіді молоді науковці були відзначені почесними дипломами за:

І місце – Дарина Бойчас (маг. 1 року) з доповіддю на тему "Діджиталізація облікових процесів в сільськогосподарських підприємствах";

ІІ місце – Тернова Вікторія  ( маг. 1 року) з доповіддю на тему "Обліковий аспект розрахунків з покупцями в сільськогосподарських підприємствах" та Баклицька Тетяна  (2 курс) з доповіддю на тему "Статистичне дослідження виробництва ягід в Україні";

           ІІІ місце – Гайдамака Юлія (2 курс) з доповіддю на тему "Аналітична оцінка рівня безробіття в Україні"Пономаренко Валентина   (2 курс) з доповіддю на тему "Аналітична оцінка ринку соків в Україні"Сергійчук Надія  (4 курс) з доповіддю на тему "Фінансові інвестиції: тенденції та перспективи розвитку".

 

 

Загалом, конференція пройшла на високому організаційному та науковому рівні, у формі дискусій, з полемікою та великою зацікавленістю студентської молоді.

 

      Актуальність проведення конференції важко переоцінити, адже, як було зазначено на конференції, ефективне функціонування сучасної ринкової економіки України значною мірою залежить від діяльності таких ринкових установ як біржі. Проте, на сучасному етапі розвиток біржового ринку України є малорозвиненим, що як наслідок не сприяє впорядкуванню і прискоренню товарообігу, встановленню ринкової рівноваги, неперервності процесу відтворення.

Усі учасники конференції отримали сертифікати учасників.

 

Леся Воляк
заступник декана економічного факультету
 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook