Прем’єра Школи молодого журналіста на гуманітарно-педагогічному факультеті

November 2, 2019

У межах Дня відкритих дверей, що відбувся в Університеті 31 жовтня та 01 листопада, з ініціативи декана гуманітарно-педагогічного факультету Василя Дмитровича Шинкарука кафедра журналістики та мовної комунікації провела Школу молодого журналіста. У такий спосіб кафедра вирішила розповсюджувати знання з медіаграмотності та ознайомити талановиту молодь з основами професії журналіста.

Школа, до якої було залучено чимало абітурієнтів та студентів коледжу, в нашому Університеті пройшла вперше та тривала 2 дні.

Перший день учасниками Школи стали студенти-журналісти Прилуцького агротехнічного коледжу. Вони приїхали спеціально до НУБіП, щоб послухати провідних науковців та журналістів-практиків. Серед них – завідувач кафедри журналістики та мовної комунікації, професор Наталя Миколаївна Костриця; народна артистка України, професор Тетяна Василівна Цимбал; кандидат філологічних наук, доцент Ірина Іванівна Вакулик; доцент, журналіст Антон Олександрович Лягуша.

З вітальним словом та закликом до навчання саме на гуманітарно-педагогічному факультеті до прилуцьких студентів звернувся заслужений журналіст України Іван Сергійович Чиж. Потім абітурієнти мали змогу дізнатися про всі види журналістської діяльності. Адже майстер-клас для них провела диктор та ведуча програм українського телебачення Тетяна Василівна Цимбал. Вона розповіла про свій багаторічний досвід та поділилася секретами успіху. Серед них – простота, любов до професії, вміння володіти голосом та мовою, необхідність любити тих, для кого ти пишеш, говориш. Тетяна Василівна розповіла також історію власного успіху та успіху багатьох колег, які сьогодні є першими іменами української журналістики.
Спеціальним гостем Школи була продюсер та піарник “TVLAB” Яна Тераніс. Її тренінг було присвячено різним професіям, що пов’язані з медіа. Яна розповіла, що диплом журналіста відкриває різні можливості та широкий спектр діяльності, яка пов’язана із комунікаційною сферою. Вона ділилася досвідом про те, як змінювала безліч професій у комунікаційній сфері. Також Яна залюбки давала рекомендації та поради щодо самореалізації себе у певному виді діяльності.
Потім доцент кафедри Антон Олександрович Лягуша розповів, що таке медіаосвіта та медіаграмотність, як відрізнити правду від фейків, та чому всім потрібно вчитися основам медіа. Після цього студенти разом із викладачем грали в онлайн-гру «Медіаграмотна місія».
І найприємніше – це отримання учасниками Школи сертифікатів, що підтвердили проходження ними тренінгів та інтенсивних курсів із журналістики.
Другий день Школи також був присвячений основам журналістики та медіаграмотності. Його учасниками були школярі старших класів, які залишились у захваті від Школи та пообіцяли повернутися до Університету, але вже як студенти.

До зустрічі на гуманітарно-педагогічному факультеті!

Віка Колісніченко,
студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»

 

 
 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook