Відбулось засідання кафедри присвячене науковим тематикам співробітників

January 23, 2019

На порядку денному винесене питання «Перспективи розвитку власних наукових досліджень НПП кафедри комп’ютерних систем і мереж».

Першим взяв слово завідувач кафедри Валерій Лахно, який довів інформацію декана про необхідність обов’язкового ведення власних наукових досліджень викладачами кафедри комп’ютерних систем і мереж. Він представив перспективу власних наукових досліджень, а саме за напрямом «Розпізнавання кібератак та проектування систем підтримки прийняття рішень в завданнях кібербезпеки». За даним напрямом ним опубліковано 31 стаття у БД Scopus.

Протягом засідання виступили науково-педагогічні працівники кафедри, які представили свої наукові напрямки роботи.

Доцент Вадим Шкарупило повідомив, що у дослідженнях застосовує методи досліджень – формальні методи, як інструмент автоматизованої верифікації; темпоральні логіки як засоби створення формальних моделей. Сфери застосування – композитні веб-сервіси, Інтернет речей. Планує продовжувати у окресленому напрямі з наступними публікаціями у фахових виданнях.

Доцент Борис Гусєв повідомив, що продовжує дослідження САПР цифрових пристроїв, автоматизації технологічних процесів, контролю і діагностики цифрових пристроїв.

Доцент Віктор Смолій досліджує геоінформаційні технології в аграрній сфері та системи оперативної візуалізації об’єктів аграрних господарств.

Доцент Тетяна Осипова – використання статистичних методів для досліджень в агрономії, біотехнологіях та біоінженерії.

Доцент Андрій Блозва основною метою бачить роботу присвячену кібербезпеці комп’ютерних мереж, захисту даних та персональної інформації. Займається безпекою даних в ІоТ системах та великих Smart City, робототехнікою для сільського господарства. Завданням на рік А. Блозва бачить розвиток робототехніки для агропромислового комплексу та основ безпеки в комп’ютерних мережах нового покоління.

Професор Володимир Малюков працюватиме у галузі застосування ігрових підходів створення математичних моделей для вирішення проблем фінансування нових технологій для SMARTCITY.

Старший викладач Юрій Матус продовжить роботу у напрямку адміністрування комп’ютерних мереж і використання апаратних засобів комп’ютерних систем.

Доцент Дмитро Касаткін планує займатись розробкою системи підтримки прийняття рішень з розвитку Smart City.

За результатами доповідей ухвалили - викладачам кафедри продовжити окреслені дослідження з наступною публікацією результатів у фахових виданнях, Scopus, WoS.

 

Дмитро Касаткін,

заступник завідувача кафедри

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook