«Школа першокурсника»: перші враження від знайомства

August 10, 2018

     Традиційна «Школа першокурсника» поступово набирає обертів. Після звершення ознайомчих лекцій, проходження відбору у колективи художньої самодіяльності і спортивні секції та обідньої перерви вчорашні абітурієнти отримали змогу відвідати цікаві місця університету. Своїми враженнями від ознайомчо-пізнавальної програми поділилися деякі з них.

 

    Марія Бутіна: «Цьогоріч мені пощастило стати студенткою Національного університету біоресурсів і природокористування України. У ці серпневі дні на території навчального закладу проходить «Школа першокурсника», яка допомагає нам ближче познайомитися з майбутнім місцем навчання. Це неабияк цікаво для кожного студента-початківця.

     І ось сьогодні нам дали можливість відвідати місця, якими без перебільшення можна похизуватися і які вражають. Це Музей анатомії, військова кафедра, кафедра бджільництва, Ботанічний сад та ін.

     Музей анатомії, до створення якого долучаються і студенти, довів, що в нашому університеті навчаються надзвичайно талановиті студенти, а колекції скелетів різноманітних тварин можуть позаздрити інші анатомічні музеї.

      Відвідини військової кафедри стали особливими для мене. Адже у світлі подій, які сьогодні мають місце у східній частині нашої Вітчизни, ми, громадяни України, повинні завжди пам’ятати про свій патріотичний обов’язок захищати її. І не має значення, чи ти – юнак, чи – дівчина. Тут нам надали можливість спробувати себе як стрілків, подивитися як проходять теоретичні заняття, що утвердило мене у рішенні спробувати себе і цьому напрямі.

   Нарешті трішки слів про кафедру бджільництва, яка відкрила для мене майстерність людей, їхню любов до природи, людей і до своєї справи. Скільки зусиль покладається на засвоєння умов збирання меду, новітніх технологій у цій сфері, створення нових сортів для того, щоб ми з вами їли смачний та корисний мед . Також нас ознайомили з різними видами рослин, чим показали, що лікуватися можна не лише пігулками, а й травами. Головне знати їхні корисні властивості для організму людини.

   На завершення хочу подякувати керівництву вишу, юридичного факультету та усім причетним до організації «Школи першокурсника» за те, що подарували нам дні, наповнені позитивом і новими знайомствами».


     Дарина Голуб: «Сьогодні ми відвідали унікальні місця Голосієва. Завдяки знайомству з кафедрою бджільництва ми дізналися багато нового, саме: як добувається мед, які корисні властивості він має, а також роль бджіл у нашому житті. Саме від цих «медових працівниць» залежить не лише наявність меду на наших столах, а й запилення квітів, які дадуть нам харчові плоди.

   Також не залишився поза уваго фітоцентр. Особливі слова подяки  Володимиру Гнатовичу не лише за наше знайомство із центром, а й за ту велику справу, яку він любить і робить! Він розповідав з таким захопленням, що хотілося слухати його ще і ще. Запах трав зводив з розуму, не хотілося навіть залишати це місце.

    Окремо висловлюємо подяку Олені Анатоліївні, яка розділила з нами процес відвідування та допомагала із ознайомчими маршрутами!!!»


    Богдан Кислицький: «Сьогодні перший курс юридичного факультету відвідав кафедру військової підготовки, де нам розповідали про танки, зброю та військові заходи. Що стосується особисто мене, то я радий повідомити, що відвідування цього структурного підрозділу справили на мене гарні враження. Я був задоволений грамотною доступною лекцією, викладацьким складом та військовою технікою, яку я наочно побачив. Але більш всього мені сподобалося стріляти з лазерних автоматів та пістолетів. Я дуже вдячний керівництву, яке проводить такі чудові інформаційні заходи для першокурсників».


Віра Качур,

завідувач кафедри теорії

та історії держави і права

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook