Моя професія – професія майбутнього, отримана в НУБіП України

May 9, 2018

 Вступаючи в активне самостійне життя, кожне молоде покоління вирішує для себе проблеми життєвого, професійного і соціального вибору, а також намагається адекватно оцінювати свої можливості відповідно до вимог обраної професії. Професійне самовизначення в сучасному світі виступає найважливішим аспектом особистісного розвитку і повноцінної життєдіяльності людини.


Із метою активізації профорієнтаційної роботи і презентації нашого навчального закладу, викладачі кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей (доц. Пономаренко О.Г., доц. Цимбал С.В., доц. Березова Л.В., доц. Іванова О.В.) у межах співпраці з гімназією «Либідь», Подільського району, м. Києва долучилися до екскурсійної програми учні 8-10 класів Ботанічним садом, музеями, кафедрами конярства та бджільництва НУБІП України, організованої спільно з професорами Академії педагогічних наук, вчителями гімназії та батьками учнів.
Після численних зустрічей зі школярами та їхніми батьками, з’ясувалося, що більшість молодих людей прагне здобути якісну вищу освіту, це є вимогою сьогодення та амбіційним планом кожної молодої людини.


Саме тому доречно ознайомлювати учнів із навчальним закладом, який надає якісну вищу освіту у його стінах. Старшим підліткам у процесі конструктивного спілкування було надано ґрунтовну інформацію про переваги навчання в НУБІП України, рейтинг нашого закладу вищої освіти, спеціальності представлені гуманітарно-педагогічним факультетом, шляхи їх здобуття, подвійне дипломування, підготовчі курси, пільги при вступі на навчання, дано вичерпні відповіді на запитання, перспективи професійного зростання та майстерності, правила вибору професії й вступу.
Вироблено стратегії взаємодії гімназії та гуманітарно-педагогічного факультету, щодо підтримки у самовизначенні школярів із метою узгодження та координації їхньої діяльності. Підтримку зв'язків освітніх закладів вирішено закріпити договором про співпрацю з метою об’єднання зусиль та спільної діяльності в рамках науково-дослідної, навчальної, профорієнтаційної та позашкільної роботи з учнівською молоддю школи. А також домовлено про подальші зустрічі в стінах нашого університету з проведенням цікавих ігрових занять англійською мовою для учнів школи – наших майбутніх студентів.

Оксана Пономаренко,
доцент кафедри англійської мови для 
технічних та агробіологічних спеціальностей,
керівник центру Профорієнтаційної роботи
гуманітарно-педагогічного факультету


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook