ПЕРСПЕКТИВИ УКРАЇНСЬКОЇ НАУКИ

May 2, 2018
м. Київ, НУБіП України, навчальний корпус 12, ауд. 315 блок Д

Загальновідомо, що Україна має великий науковий потенціал. Особливо це стосується молодих людей, які обрали для себе тернистий шлях науковця. Здавалося б, що в умовах фінансової кризи, політичної нестабільності та нестачі фінансування сподіватись на конкурентоспроможні наукові розробки молодих вчених не доводиться. Про те, вітчизняні молоді науковці демонструють протилежне. І цьому підтвердженням є нещодавно проведене розширене засідання кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, на яке були запрошені науковці кафедр технології м’ясних, рибних та морепродуктів, стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції НУБіП України, кафедри обладнання харчових технологій ТНТУ імені Івана Пулюя.

На цьому засіданні, за результатами своїх наукових досліджень виступив молодий науковець, здобувач Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Андрій Васильович Деркач , який представив на розгляд дисертаційну роботу на тему: «Підвищення ефективності нагнітання тіста обертовими валками у формувальній машині» (науковий керівник д.т.н., професор Стадник І.Я.). В своїй доповіді він виклав основні положення наукової роботи, обґрунтував актуальність тематики наукових досліджень, висвітлив результати експериментів щодо валкового нагнітання середовищ в хлібопекарських виробництв. 

Наукова робота викликала неабиякий інтерес у присутніх. Тому на доповідача висипалась велика кількість питань, зауважень і пропозицій від докторів наук Сухенка Ю.Г, Баль-Прилипко Л.В., Сухенка В.Ю., кандидатів наук Савченка О.А., Бурової З.А., Жеплінської М.М., Василіва В.П., Тищенко Л.М. Не стояли осторонь і присутні молоді вчені. Зокрема у аспіранта Дудченка В.В. виник цілий ряд запитань по конструкції розробленого вузла нагнітання тіста формувальної машини. А молодий науковець Гудзенко М.М. свій інтерес привернув до запропонованої математичної моделі процесу нагнітання тіста. Андрій Деркач вміло, професійно і впевнено дав вичерпні відповіді на поставлені запитання.

Після жвавого обговорення виступили професор Паламарчук І.П. і доцент Сарана В.В., які попередньо детально ознайомились з даною роботою. Вони висловили свої зауваження, та надали рекомендації щодо правильного оформлення роботи для подання її в подальшому до захисту у спеціалізованих вчених радах.

Також виступив науковий керівник, д.т.н., професор Стадник І.Я., який зазначив, що Андрій Деркач ще із студентських років активно займається науковою роботою, регулярно бере участь у наукових конференціях, симпозіумах, семінарах. За час роботи над дисертацією він виріс як молодий дослідник. Його характеризує велика цілеспрямованість, відповідальність за власні дії, він здатний ставити конкретні наукові цілі, теоретично та експериментально підтверджувати і досягати їх.

На завершення, схвальний відгук про представлену роботу надала декан факультету харчових технологій та управління якості продукції АПК д.т.н., професор Баль-Прилипко Л.В.

Вона відмітила, що доповідач на високому науковому рівні представив свою роботу, впевнено дав відповіді і роз’яснення на поставлені питання. А сама робота актуальна, має велике значення в науковому плані. Результати досліджень будуть мати широке практичне застосування для хлібопекарських і кондитерських виробництв. Тому можна з впевненістю сказати, що українська наука має велике майбутнє. А молоді вчені своїми науковими звершеннями сприяють процвітанню і розвитку держави.

Слава Україні! Слава українській науці!

 

Володимир Василів

доцент кафедри ПіОПП АПК

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook