Випускники НУБіП України запрошують на навчання в рідну Alma Mater

April 11, 2018

   На прохання завідувача кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, проф. Віктора Маурера випускниками лісогосподарського факультету директором Сторожинецького лісового коледжу (1995-2009 р.р.), Заслуженим лісівником України Петром Рудькомзаступником директора коледжу з виховної роботи Віктором Малованюкомкандидатом с.г. наук, викладачем Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Вадимом Яковишиним та магістром першого року навчання НУБіП України Андрієм Малованюком проведена профорієнтаційна робота серед випускників Сторожинецького лісового коледжу. Короткий звіт про проведену роботу наведено нижче.

    Серед вищих навчальних закладів лісівничого профілю першість по праву належить столичному Національному університету біоресурсів та природокористування України (НУБіП України). 
     В його складі функціонує один з найстаріших в Європі фаховий підрозділ з понад 200-літньою історією, що готує лісівників – навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства. Нинішнійі інститут це сучасний навчальний заклад з чудовими традиціями, відповідною навчально-матеріальною базою та висококваліфікованим професорсько-викладацьким складом. 
     Все це дозволяє готувати на його базі високопрофесіональних фахівців, здатних успішно вирішувати основні завдання та виклики сучасного лісогосподарського виробництва.
    Впродовж багатьох років Сторожинецький лісовий коледж та НУБіП України поєднує тісна співпраця. Майже 400 випускників коледжу в свій час закінчили лісогосподарський факультет університету і продовжують працювати в ім’я його величності Українського лісу.
   Нещодавно на запрошення студентів – випускників до коледжу завітали наші випускники, доля яких також тісно пов’язана зі столичним ВУЗом. Це кандидат с.-г. наук, викладач Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Вадим Яковишин та магістр першого року навчання НУБіП Андрій Малованюк. Шляхом демонстрації тематичної презентації вони познайомили присутніх з історією ННІ лісового і садово-паркового господарства, його міжнародними зв’язками, особливостями навчально-виховного процесу та різнобарвним студентським життям.
 
   Слухачам особливо сподобалися інформація про здобутки випускників, які закінчили Сторожинецький лісовий технікум (коледж) та НУБіП України. Серед них Маурер В.М. - кандидат с.-г. наук, профессор завідувач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, заслужений лісівник УкраїниМарчук Ю.М. - кандидат с.-г. наук, завідувач кафедри дендрології та лісової селекції, заслужений працівник сільського господарства України, голова товариства лісівників УкраїниВасилишин Р.Д. - доктор с.-г. наук, професор, директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва ННІ ЛіСПГНовицький З.Б. - доктор с.-г. наук, професор, академік Російської академії природознавчих наук та Світової академії інформатизації і нових технологій при ООН, експерт світового банку, Сендзюк Р.В. - кандидат с. г. наук, заслужений лісівник України, директор Лубенського лісотехнічного коледжу, Рудько П.М. – директор Сторожинецького лісового коледжу (1995-2009 р.р.), заслужений лісівник України та багато інших.
   Випускників-відмінників коледжу Галину Сег, Дмитра Жабка, Юрія Брижака особливо зацікавили питання вступу до університету, змісту майбутніх фахових випробувань, наявності держзамовлення та пільг для випускників коледжу. Випускниця Ольга Джиголя звернулася до наших гостей з питанням, чи допомогли їм знання, здобуті у коледжі, під час навчання в університеті. Присутніх також зацікавила можливість виконання магістерських програм та проведення практичного навчання студентів за кордоном.
   Отримавши кваліфіковані відповіді з усіх питань, шість випускників коледжу попередньо заявили, що мають бажання вступати до даного університету. Інші поки що у роздумах. 
   Вказаний захід мав такий резонанс, що на прохання студентів ІІІ курсу вже наступного дня подібна презентація ВУЗу відбулася вже для них.
 
Випускники НУБіП України: Віктор Малованюк заступник директора коледжу з виховної роботи та заслужений лісівник України
Петро Рудькодиректор Сторожинецького лісового коледжу (1995-2009 р.р.)
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook