ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ: МАГІСТРИ-АГРОХІМІКИ НА ВИЇЗНОМУ ЗАНЯТТІ ІЗ «АГРОХІМСЕРВІСУ В РОСЛИННИЦТВІ»

12 October 2017, 20:50

10 жовтня 2017 року кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна НУБіП України разом із компанією «Agrilab» організували та провели виїздне заняття із дисципліни «Агрохімсервіс у рослинництві» для студентів ОС «Магістр» спеціальності «Агрономія» за спеціалізацією «Агрохімія і ґрунтознавство» у межах реалізації спільного проекту «Agristart».

Виїзне заняття на тему «Агрохімсервіс у точному землеробстві» викликало значний резонанс серед студентів, оскільки бажання відвідати його виявили також бакалаври старших курсів та магістри із інших груп агробіологічного факультету, студенти гуманітарно-педагогічного факультету. Крім того, були і студенти із інших ВУЗів. Так, активну участь у ньому прийняв Генадій Лінік, студент факультету інженерів землевпорядкування Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва.

Викладацький склад нашого університету теж забажав доторкнутись до інновацій у виробництві. Заняття відвідали Віктор Забалуєв, декан агробіологічного факультету, Олег Бачинський, заступник начальника навчального відділу, Віталій Коваленко, директор Навчально-наукового відділу виховної роботи і соціального розвитку НУБіП України, та інші науково-педагогічні працівники.

На початку Анатолій Бикін, завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна, розповів студентам про роль агрохімсервісу у точному землеробстві та його значення у формуванні прибутковості агропідприємств, а також поділився планами кафедри щодо наукової співпраці зі студентами на майбутнє. Олександр Гайдай (спеціаліст «Agrilab») презентував проект «Agristart».

На теоретичній сесії слухачі розглянули сучасні технології обстеження грунтів у точному землеробстві. Зокрема, разом із Ярославом Бойком (директором «Agrilab») вони занурились у історію виникнення точного землеробства, розглянули причини просторової неоднорідності поля, ефективність диференційованого внесення добрив, шляхи модернізації техніки для реалізації точного землеробства, тощо. Володимир Махота (головний агрохімік «Agrilab») розповів про принципи зонування і картографування властивостей поля, а також методики відбирання зразків грунту GPS прив’язкою.

На практичній сесії студенти отримали можливість не тільки побачити демонстрацію роботи сучасного агрохімічного обладнання, а й безпосередньо із ним попрацювати. Вони отримали значний практичний матеріал із уст профільних спеціалістів компанії «Agrilab» із питань роботи пробовідбірника у полі, вимірювання твердості грунту сучасними сенсорними приладами, використання дронів для оцінки неоднорідностей поля, та отримали практичний досвід роботи із пробовідбірником, твердомірами, дронами, тощо.

Студенти дізнались цінну інформацію у відповідях на значну кількість їхніх питань та відповіли на запитання організаторів у межах вікторини, де отримали призи за вірні відповіді.

Тож, дякуємо колективу компанії «Agrilab» за цікавий і необхідний практичний досвід та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.

  

Надія Бордюжа,

доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook