Вчена рада юридичного факультету розглянула готовність до нового навчального року та схвалила новий освітній курс університету

August 30, 2017

     30 серпня 2017 р. відбулося розширене засідання вченої ради юридичного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України за участі проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Миколайовича Кваші.

     Традиційно порядок денний розпочався із доповіді декана факультету Олени Сергіївни Ярої про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу юридичного факультету у 2016/2017 навчальному році та завдання на новий навчальний рік. Насамперед, доповідач звернула увагу на особливості вступної кампанії 2017 р.: збільшення ліцензійного обсягу на ОС «Бакалавр», «Магістр», прийом на ОС «Магістр» за результатами ЗНО тощо. При цьому Олена Сергіївна акцентувала на проблемних аспектах вступної кампанії, зокрема щодо вступу і результатів прийому на ОС «Магістр» – високий відсоток вступників, що взагалі не склали ЗНО (20 % – на денну форму навчання, 28 % – на заочну); кількість осіб, зарахованих на денну форму навчання – 30 (ліцензійний обсяг 50), що на 11 осіб менше у порівнянні зі вступною кампанією 2016 р. Наведені факти зумовлюють необхідність підвищення якості навчального процесу на факультеті і вдосконалення системи профорієнтаційної роботи.

     Аналізуючи діяльність факультету у навчальній роботі доповідач звернула увагу на позитивні зрушення у цьому напрямі – подальше підвищення якості навчального процесу, запровадження практики проведення відкритих лекцій знаними правниками-науковцями та майстер-класів відомими юристами-практиками, продовження роботи по наповненню електронного навчального простору університету. Істотні зрушення відбулися у науковій діяльності факультету. Протягом 2016–2017 н.р. НПП юридичного факультету було підготовлено і подано 6 проектів науково-дослідних робіт, опубліковано 18 монографій, 3 підручники, 1 навчальний посібник і 57 наукових статей, з яких 2 – у виданнях, що входять до Scopus. На юридичному факультеті здійснюють підготовку і написання дисертацій 40 аспірантів і 2 докторанти. Студентка магістратури юридичного факультету отримала диплом І ступеня Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, команда від юридичного факультету двічі перемагала в агро-політичних дебатах. Міжнародна діяльність ввіреного Олені Сергіївні структурного підрозділу характеризується поступовим підвищенням активності кафедр та наукового-педагогічних кадрів. Особливо активно ведеться робота по проекту «Екологічна політика і право Європейського Союзу» у рамках програми ERASMUS+.

     Головні положення виступу декана факультету про результати вступної кампанії 2017 р. були детально розкриті у доповідях Канарик Юлії Сергіївни (бакалаврат) та Гаєвець Марини Василівни (магістратура), про готовність кафедр до нового 2017/2018 навчального року доповіли завідувачі кафедр Володимир Михайлович Єрмоленко, Володимир Іванович Курило, Віктор Валерійович Ладиченко, Олексій Юрійович Піддубний і Віра Олегівна Качур, про готовність до прийому студентів першого курсу і проведення свята «День знань» прозвітувала заступник декана Олена Анатоліївна Улютіна.

     Підсумовуючи роботу розширеної вченої ради юридичного факультету проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Миколайович Кваша висловив сподівання, що виконання поставлених серпневим засіданням вченої ради НУБіП України стратегічних завдань буде відображене у діяльності факультету, кафедр, а представники правничої наукової школи не стоятимуть осторонь тих викликів і загроз, які сьогодні повстали не лише перед вищою освітою, перед нашим навчальним закладом, а й перед сільськими громадами та державою в цілому.

Марина Дейнега,

секретар вченої ради юридичного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook