Агрохіміки на науково-практичній конференції «Управління ростом та розвитком картоплі столової в сучасних технологіях»

July 6, 2017

Колектив кафедри прийняв участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Управління ростом та розвитком картоплі столової в сучасних технологіях», що відбулася 5 липня на науково-виробничій базі господарства «Біотех ЛТД».

      Практична частина конференції «Картопляна майстерня» стала вже традиційним майстер-класом із вирощування картоплі – від наукової теорії до практичного застосування в полі й, що особливо приємно, дегустації отриманої продукції.

 

     Господарство «Біотех ЛТД», на базі якого проведена «Картопляна майстерня», є сучасним взірцем поєднання науки й виробництва. Його засновник і керівник – завідувач кафедри, професор Анатолій Вікторович Бикін, весь час перебуває в науковому пошуку, результати якого постійно демонструє не лише співробітникам кафедри, а й вченим рідного університету та інших наукових установ України й світу. Його професійні надбання стали гарантом співпраці з передовими виробниками. Так, організаторами й учасниками Конференції, вже традиційно, були компанія Syngenta, компанія HZPC, ТОВ «Чіпси Люкс», Українська асоціація виробників картоплі.      

     Програма Конференції включала огляд демонстраційних і виробничих полів, де учасники ознайомилися з системами захисту від компанії Syngenta, сортами картоплі компанії HZPC і вітчизняної селекції.

  

    Завідувачем кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Анатолієм Вікторовичем Бикіним і аспірантом кафедри Ігорем Петровичем Бордюжею були продемонстровані дослідні поля з вивчення різних систем застосування добрив під картоплю, нових добрив, дії макро-, мезо- і мікроелементів.

        

     Після огляду полів у конференц-залі були представлені наукові доповіді й проведені науково-практичні класи з різних елементів технології вирощування й переробки картоплі.  Про сучасні підходи до управління живленням і удобрення картоплі столової розповів професор А. Бикін.

      Представники компанії Syngenta С. Чоні, М. Довгаль, провели клас «Іновації в сучасній агрономії для розвитку Вашого бізнесу», в межах якого буди висвітлені питання діагностики захворювань картоплі, представлені відомі й нові засоби захисту рослин, сучасні методи їх застосування.

     У межах класу «Вимоги до технології вирощування та сортового сегменту картоплі для переробки і традиційного споживання» були представлені доповідь В. Левківського щодо оптимізації водного режиму ґрунтів з метою отримання стабільного врожаю та якості бульб картоплі (ТОВ «Чіпси Люкс»), розповідь з демонстрацією в полі І. Чечітко про сорти компанії HZPC в руслі сучасних вимог ринку, а також співробітників Інституту картоплярства про вітчизняні сорти картоплі й отримання якісного насіннєвого матеріалу.
     Окремо учасники прослухали лекційний клас «Ринок переробки картоплі в Україні» (О. Кудрик, В. Корбеляк, ТОВ «Чіпси Люкс»).

     Після такого насиченого усім запропонували різноманітні страви з картоплі. Один із учасників Конференції сказав «Я за один день ніби університет картоплі закінчив». Дійсно, відчуття було таким. Приємні враження, багато корисного побаченого й прослуханого – цей день став особливим. За це щира вдячність організаторам, які натхненно працюють й діляться своїми надбаннями.

 

Доцент кафедри агрохімії

Наталія Пасічник

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook