Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту відзвітувала про навчальну, наукову та профорієнтаційну роботу

24 April 2017, 15:00

24 квітня 2017 року на факультеті аграрного менеджменту відбулося чергове засідання вченої ради.

Серед розглянутих питань – звіт кафедри виробничого та інвестиційного  менеджменту ради про якість підготовки студентів, навчальну, наукову та виховну роботу у межах виконання заходів реалізації Програми розвитку «Голосіївська ініціатива – 2020».

Завідувач кафедри Лідія Шинкарук розповіла про напрацювання та здобутки кафедри за поточний навчальний рік.

У межах проведення навчальної роботи  викладачами кафедри підготовлено робочі програми та навчально-методичні комплекси до дисциплін, що викладаються, які підкріплено виданням навчального посібнику та підручнику з грифом МОН України, 2 конспектів лекцій, 2 методичних вказівок для вивчення дисциплін, 3 – для лекційних, семінарських та практичних занять з дисциплін та – 2 методичних рекомендацій до виконання курсових робіт з дисциплін. Завершується розроблення РП та НМК для більше, ніж  20 дисциплін до нової освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», яку вперше було презентовано 12 квітня 2017 року на факультеті аграрного менеджменту випускникам коледжів та інститутів.

Результати досліджень науково-педагогічних працівників кафедри опубліковано у 4 монографіях (у т.ч. 1 монографії іноземною мовою у зарубіжному видавництві), 10 статтях у фахових виданнях України, 5 статтях у наукових журналах, які входять наукометричних баз даних та 30 тезах доповідей на науково-практичних конференціях.

З початку навчального року кафедра взяла участь у підготовці та проведенні 4-ох студентських конференцій та міжнародних і всеукраїнських науково-практичних заходів, серед яких: Круглий стіл «Виробничий менеджмент: історія і сьогодення» з нагоди 100-річчя виходу праці Анрі Файоля «Загальне і промислове управління» (25 листопада 2016 р.), Круглий стіл «Партнерство університетів і бізнесу: можливості та перспективи» (23 лютого 2017 р.) Міжнародна науково-практична конференція «Діалог культур: Україна – Греція: культурна політика XXI ст. в європейській ретроспективі» (22-23 вересня 2016 р.), Міжнародна науково-практична конференція «Україна-Польща: стратегічне партнерство в системі геополітичних координат» (16 березня 2017 р.).

 

Співробітники кафедри також брали активну участь у міжнародних конференціях, симпозіумах, семінарах за кордоном та на території України, у заходах органів державної влади та провідних ВНЗ.

 

У рамках міжнародної діяльності за організації кафедри НУБіП України  підписано меморандум про співробітництво з Вищою школою бізнесу (Wyższa Szkoła Biznesu – National Louis University) (м. Новий Сонч, Польща) та угоду про подвійні дипломи з Поморською академією (м. Слупськ, Польща). Також досягнуто домовленості щодо угоди про співробітництво з Суспільною Академією Наук (Польща).

Крім того, у лютому 2017 р. підписано меморандум з Інститутом Глобальних трансформацій, який передбачає співробітництво в сфері навчальної, науково-дослідної та інноваційної діяльності між Університетом та бізнесовими структурами.

   

На кафедрі функціонують навчально-виробнича науково-дослідна лабораторія сталого розвитку та студентський науковий гурток «Менеджмент і сьогодення». Поряд з проведенням наукових досліджень та підготовкою публікацій для студентів організовуються зустрічі та лекції з представниками іноземних вищих навчальних закладів та цікаві екскурсії.

Науково-педагогічні працівники постійно підвищують свою кваліфікацію, беручи участь у семінарах та освітніх заходах ННІ післядипломної освіти та гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України.

В межах проведення профорієнтаційної роботи кафедрою організовано зустрічі з учнями більше, ніж 30 шкіл у різних областях України.

 

Протягом звітного періоду кафедрою залучено спонсорські кошти для проведення ремонтних робіт у кімнатах 316, 410 та 413, їхнього меблювання та придбання комп'ютерів, моніторів та принтерів на суму біля 200 тис. грн.

На засіданні Вченої ради факультету Лідія Василівна також виступила з інформацією про можливість запровадження академічного підприємництва в НУБіП України, відзначивши, що академічне підприємництво сьогодні є способом передачі знань і технологій від наукової та освітньої сфер до приватного бізнесу, що сприятиме підвищенню рівня інноваційності та конкурентоспроможності економіки.

Голова вченої ради Анатолій Остапчук та завідувачі кафедр вручили сертифікати учасникам Всеукраїнської науково-практичної конференції «Роль молоді у розвитку АПК України», яка відбулася  19 квітня за організації факультету аграрного менеджменту та гуманітарно-педагогічного факультету.

 

Презентація звіту кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

 

Ірина Барановська

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook