Проведено круглий стіл на тему: «Економічна кібернетика: перспективи сьогодення»

March 24, 2017

        Для студентів ОС „Бакалавр” спеціалізації «Економічна кібернетика» проведено круглий стіл на тему: «Економічна кібернетика: перспективи сьогодення». Зазначимо, що економічна кібернетика - це напрямок економічної думки, який продовжує самостійно розвиватися та об’єднує розвиток знань про економіку й управління у поєднанні з розвитком економіко-математичних методів і моделей дослідження систем різної природи й інформаційно-комунікаційних технологій.
    Слід вказати, що кібернетика вивчає загальні закономірності та принципи, яким підпорядковуються всі складні динамічні системи, незалежно від їхньої природи. Але попри загальність ідей кібернетика є конкретною наукою. Це виявляється в тому, що якісні властивості, притаманні системам тієї чи іншої природи, є основою, на якій будуються кібернетичні підходи до їх вивчення. Так з’явилася технічна кібернетика в техніці, біологічна кібернетика в біології та економічна кібернетика в економіці.
     Під керівництвом професора Попрозман Н.В., доцента Клименко Н.А. студентами були підготовлені доповіді. Основи економічної кібернетики як науки було розкрито в доповіді Чернявської Катерини на тему: «Економічна кібернетика, як наука». Доповідь Шаліманової Катерини на тему : «Економічна кібернетика вустами видатних науковців» розкрила бачення науковців щодо економічної кібернетики як науки та її розвитку. Проакцентовано увагу на значені інформації для дослідження систем різної природи у доповіді Іванькової Анастасії на тему: «Значення поняття інформації та праць Н. Вінера, К. Шенона, Р. Ешбі». Зауважте, з часу заснування Нобелівської премії в галузі економіки (1969 р.) цю премію часто присуджують за економіко - математичні дослідження. Доповідь студентки Васильковської Анни на тему: «Нобелівські премії в галузі економіки» яскраво про це засвідчили.

 

     Для проведення заходу були залучені студенти 3–го курсу спеціалізації "Економічна кібернетика", зокрема Клименко Євгеній, Штанько Ірина, Ільєнко Анна, Яворський Євген, Ніконенко Дарія, Байгушева Юлія, Чабаненко Ірина, Харченко Ольга, Стеценко Юлія.

 

     Студенти 2-го курсу, які згідно навчального плану вивчають у цьому семестрі дисципліну «Економічна кібернетика» були розподілені на окремі підгрупи для вирішення кросвордів, які були складені студентами 3-го курсу, коли вивчали дану дисципліну, а отже були студентами 2-го курсу.

 

    Цікаво було всім, і тим, хто розв’язував кросворди, і тим, хто їх складав. Звісно, серед зазначених команд були переможці.

 

    Але зазначимо, що перемогла дружба, а в даному випадку мало значення не стандартне засвоєння інформації, усвідомлення значення правильно побудованого питання, вміння донести свою думку, відчуття командної гри й відповідальності, креативності і неординарності у прийнятті рішень, що базується на знаннях методики й методології економічної кібернетики як науки.

Попрозман Н.В.,
заступник декана з наукової роботи факультету інформаційних технологій

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook