Міжнародна діяльність факультету за 2016

27 December 2016, 12:56

 

Міжнародні заходи
на гуманітарно-педагогічному факультеті
у 2016 році

- Міжнародний науково-практичний семінар "Політика франко-українського співробітництва в аграрному секторі: освіта, наука, професійні кола" Кафедра іноземної філології і перекладу (24.11.2016)
- ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток сучасної освіти: теорія, практика, інновації., (Київ, НУБіП України, 25-26 лютого 2016 р.) кафедра педагогіки
- Міжнародна науково-практична конференція «Феномен Михайла Грушевського як державного діяча, науковця, громадянина (до 150-річчя від дня народження)» м. Київ, НУБіП України, кафедра історії і політології 19–20 травня 2016 р.
- VІІ Міжнародна науково-практична конференція “Діалог культур Україна – Греція: культурна політика ХХІ ст. в європейській ретроспективі”. Київ – Салоніки – Егіна – Афіни, кафедра культурології. 21 – 23 вересня 2016 р.
- Науково-методичний семінар «Career Paths Series –the shortest path to your career». 23.11.2016
- Відкрита англомовна лекція представників компанії Case IH для студентів МТФ та ФКД на тему: «Особливості співпраці українських агрокомпаній з міжнародними корпораціями» 13.04.2016
- Семінар-тренінг у рамках третього щорічного Всесвітнього дня етики від Carnegie Council for Ethics in International Affairs на тему: «Етичні рішення» 18.10.2016
- Практичне заняття «Active games: All Over the World» у рамках тижня міжнародної освіти в Україні18.11.2016
- І Міжнародна студентська науково-практична конференція «Світ мов і мови світу» 22-23.03.2016
- Семінар на гуманітарно-педагогічному факультеті за участю міжнародних організацій «Developing your listening skills for Cambridge English: First» 16.11. 2016
- проведення міжнародного науково-практичного семінару «International Cambridge Exams – The Challenges of Today» 05.10. 2016
- Інтерактивний тренінг «My Lab for Market Leader: Informing Teaching and Enriching Learning» 17.11.16

Укладені та продовжені міжнародні угоди про співробітництво з:
Федерація обмінів "Франція-Україна" (FEFU)
Асоціація "Дружба без кордонів" (ASF)
Вища Школа Агрономічної освіти м. Тулузи (ЕНФА)
Поморська академія у Слупську

Міжнародні проекти та програми співробітництва
Project: Cultural Values, Digital Experience and Transformative Online Learning (01.10.2016 – 01.07.2017) Координатор - Ковальчук В.І.

Головна мета міжнародної діяльності гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України спрямована на підтримку та розвиток зарубіжних зв’язків НУБіП України у наукових, соціальних та культурних сферах. Задля цього кафедри англійської філології, романо-германських мов, іноземної філології та перекладу успішно розвивають міжнародну співпрацю з зарубіжними вищими навчальними закладами, відомими міжнародними організаціями та закордонними видавничо-поліграфічними підприємствами, серед яких можна виділити America House (Kyiv), British Council, Cambridge University Press, Cambridge English Language Assessment, National Geographic Learning etc. А викладачі кафедр беруть активну участь у різних міжнародних проектах, спрямованих на підвищення загальноукраїнського та міжнародного рейтингу Національного університету біоресурсів і природокористування України.

В НУБіП України у 2016 р. кафедрами Гуманітарно-педагогічного факультету організовано і проведено три Міжнародних науково-практичних конференцій, близько 10 науково-методичних семінарів, воркшопів, круглих столів за участю представників міжнародних організацій, посольств, взято участь у десятках міжнародних заходів за межами університету та за кордоном. Факультетом організовано Кембриджські курси англійської мови для НПП і студентів, викладання французької мови студентам французькими викладачами, проведено ряд лекцій роботодавців-міжнародних компаній для студентів університету та здійснюється активізація системи зворотнього зв’язку з ними через регулярне отримання відгуків і побажань щодо рівня володіння професійною іноземною мовою випускників університету. НПП факультету беруть активну участь в прийомі і супроводі делегацій ASF та FEFU (Франція) під час відбору студентів НУБіП на стажування у Франції та Німеччині. Укладено і продовжено угоди про співробітництво з Міжнародними організаціями Франції ту угоду про спільне навчання студентів з Поморською академією у Слупську, Польща.

Міжнародний науково-практичний семінар, організований британським видавництвом National Geographic Learning та компанією Лінгвіст. Головним доповідачем був Alex Warren – вчитель-тренер, який має міжнародні кваліфікації DELTA and CELTA.

Міжнародний науково-практичнй семінар «International Cambridge Exams – The Challenges of Today» на базі факультету. Учасниками семінару стали всі, хто бажав покращити свої іншомовні комунікативні навички та небайдужі до популяризації англійської мови на території України.

Участь у святкуванні Європейського дня мов, організованого Британською Радою в Україні, Goete-Institut в Україні, Посольством Іспанії, Італійським інститутом культури, Польським інститутом у Києві, Французьким інститутом в Україні та Чеським центром.



Міжнародний науково-практичний семінар на тему «Working on Pronunciation in the EFL Classroom» («Робота над вимовою при викладанні англійської мови як другої іноземної»), що відбувся у приміщенні культурного центру Американський дім в Києві (America House, Kyiv).

Сенека Раян, викладач-методист, стипендіат за програмою Держдепартаменту США, у своїй презентації привернула увагу слухачів на той факт, що постановка вимови є важливим навиком у вивченні англійської мови. Отже, питанню формування англійської фонологічної компетенції необхідно приділяти увагу на всіх етапах навчання англійської мови. Сенека Раян поділилася з викладачами практичними порадами щодо удосконалення методичних вмінь, необхідних для формування у студентів фонетичної компетенції.

Міжнародний науково-практичний семінар на тему «8 чудових вправ на розвиток мовлення при викладанні англійської мови», що відбувся у приміщенні культурного центру Американський дім в Києві (America House, Kyiv).
У дружній та невимушеній атмосфері учасники заходу мали змогу дізнатися про особливості тренування усного мовлення, було розглянуто декілька простих і веселих мовленнєвих вправ для тих, хто вивчає англійську мову як другу іноземну і отримано декілька нових ідей, які допоможуть викладачам кафедри заохотити й мотивувати студентів заговорити англійською мовою. Крім того, цей захід допоміг учасникам вдосконалити навички ведення дискусії англійською мовою, дав цінний досвід спілкування з американським викладачем-методистом, стипендіатом за програмою Держдепартаменту США Сенекою Раян.

10 вересня 2016 року науково-педагогічні працівники кафедри англійської філології взяли участь у святкуванні року англійської мови в Україні, яке відбулося у приміщенні культурного центру Американський дім в Києві (America House, Kyiv).

Особливо приємно, що разом з викладачами захід відвідали і студенти. Найцікавішою частиною свята були бесіди з шістьма дипломатами посольства США в Україні та заступником Надзвичайного та Вповноваженого Посла США в Україні Джорджем Кентом, які були серед гостей свята.

 

23 листопада 2016 року за ініціативи кафедр англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей і англійської філології на гуманітарно-педагогічному факультеті організовано і вперше в стінах університету проведено методистом-консультантом представництва Express Publishing в Україні Оленою Хорош науково-методичний семінар «Career Paths series – the shortest path to your career», в якому взяло участь понад 60 учасників.

17 листопада у межах тижня англійської мови відбувся інтерактивний тренінг «My Lab for Market Leader: Informing Teaching and Enriching Learning», співорганізатором якого стала кафедра англійської філології. Під час тренінгу методист Міжнародного освітньо-методичного центру PEARSON-DINTERNAL Майклом Хадсоном ознайомив присутніх з особливостями використання навчальної он-лайн плаформи MyLab на прикладі підручника Market Leader.

 

У межах угоди про співпрацю з Cambridge English Language Assessment в Україні та Cambridge University Press ELT 16 листопада 2016 року на гуманітарно-педагогічному факультеті відбувся черговий семінар «Developing your listening skills for Cambridge English: First». Участь у семінарі взяло понад 180 викладачів і студентів як з Національного університету біоресурсів і природокористування України, так і з інших, зокрема Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного педагогічного університету імені Драгоманова, Національного технічного університету України «КПІ», Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Науково-педагогічні працівники факультету роблять все можливе для того, щоб створити сприятливі умови для вдосконалення не лише рівня володіння англійською мовою студентів та працівників НУБіП України, але й підвищення власної кваліфікації.

 Поглиблення і розширення існуючих контактів з іноземними ВНЗ-партнерами та іншими установами країн Європи, Азії, США.

2 липня 2016 року викладачі кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей (Іванова О.В., Поліщук О.С., Яременко Н.В.) та кафедри романо-герменських мов і перекладу (Малихін О.В., Арістова Н.О., Соловйова О.В.) відвідали заняття по підготовці до складання іспиту й 02.07.2016 року склали Іспит TKT (Teaching Knowledge Test) — тест для викладачів, що фокусується на знаннях викладачів-філологів.

  

Удосконалення і розширення баз виробничих практик, стажувань студентів за кордоном
Кафедра іноземної філології і перекладу бере активну участь у підготовці студентів з німецької та французької мов до відбору на проходження практик у Німеччині, Австрії, Швейцарії та Франції.

 
Протягом багатьох років кафедра підтримує тісні зв’язки з французькими асоціаціями «Дружба без кордонів» (ASF) та Федерацією обмінів Франція – Україна (FEFU). У рамках такого співробітництва представники цих асоціацій щорічно приїжджають у НУБіП України, щоб особисто взяти участь у відборі студентів на стажування у фермерських господарствах і на сільськогосподарських підприємствах Франції. У 2016 році кафедрою були прийняті делегації вищеназваних асоціацій, які приїжджали для відбору студентів на стажування: ASF ‒ 5‒8 квітня 2016 року. Цього року ASF – 13.

"Співбесіда"

  
11 лютого 2016 року студенти, які вивчають французьку мову, змогли взяти участь у Днях Франції в Україні, організованих Посольством Франції в Україні, Агентством "Бізнес Франс" та банком "Креді Агріколь".

Надання інформації по програмах навчання в закордонних вищих навчальних закладах, пошук можливих партнерів та ресурсів для проходження подібних програм

10 березня 2016 р. спільно з America House гуманітарно-педагогічним факультетом організовано та проведено науково-методичний семінар «Methodological recommendations for effective teaching».

 

Розробка пропозицій на здобуття грантів і координація роботи в рамках міжнародних програм і проектів
1-4 березня 2016р. ст.викл. кафедри англійської філології Л.Данькевич у складі делегації НУБіП України взяла участь у виїзному міжнародному семінарі «Партнерське погодження змісту грантових заявок в рамках програми Горизонт-2020» Вроцлавський природничий університет) та ознайомилась із системою функціонування студіуму іноземних мов в структурі Вроцлавського природничого університету.

Співпраця з міністерствами, відомствами, посольствами іноземних країн в Україні та іншими установами й організаціями з питань міжнародної діяльності
Візит делегації «Дружба без кордонів» (ASF) (з 5 по 8 квітня 2016 року) відзначився важливими подіями. Окрім відбору студентів, 7 квітня со-президент асоціації «Дружба без кордонів» Елен Морі і член асоціації Мішель Бодрез відвідали молочне господарство, а Клод Обіно був прийнятий деканом факультету, професором Шинкаруком В.Д. Зустріч пройшла в теплій, дружній обстановці. Під час зустрічі обговорювалися запровадження вивчення французької мови як другої іноземної, організація мовних курсів для студентів і викладачів, нові можливості стажувань. Клод Обіно схвально відгукнувся про студентів університету, які показали серйозну мотивацію і хороший рівень володіння французькою мовою. Декан запропонував Клоду Обіно виступити на конференції, присвяченій 160-й річниці з дня народження Івана Франка. У своєму виступі шановний гість наголосив на важливості вивчення іноземних мов і закликав вивчати мову Мольєра і Гюго.

 

Науково-культурне співробітництво кафедри філософії з посольствами Федеративної Республіки Німеччина, Королівства Нідерланди, Франції: участь у заходах і тренінгах з питань соціальної відповідальності, міжкультурної комунікації, вищої аграрної освіти

 

Організація міжнародних науково-практичних конференцій: 

«Розвиток сучасної освіти: теорія, практика, інновації» (25-26 лютого 2016 р.), 

«Феномен Михайла Грушевського як державного діяча, науковця, громадянина (до 150-річчя від дня народження) (19-20 травня 2016 р.)

Науково-методичні семінари:

Cambridge English Language Assessment “Teaching Reading for Cambridge English: First” 29.03.16,

Організація семінарів для студентів та НПП факультету за сприяння Центру «Cambridge University Press», Посольства США, «Education US», Fulbright в Україні, Cambridge English Language Assessment Centre in Ukraine.
Cambridge English Language Assessment “Assessing Writing and Teaching Speaking for Cambridge English: First” 21.04.16

17 березня 2016 року кафедра іноземної філології приєдналася до святкування Всесвітнього Тижня Франкофонії проведенням міжнародного науково-практичного семінару "Сучасна міжкультурна комунікація у світлі франкофонії" за участю викладачів французької мови як іноземної Монік Дюффе і Домінік Беллаверд та професора, доктора наук, викладача Женевської Школи, президента асоціації "Французька без кордонів" (Франція-Швейцарія) Бенжаміна Бекнера.

 

Міжнародні стажування, підвищення кваліфікації
6 червня 2016 року ст. викладач Ю. Дем’янова склала успішно міжнародний іспит CELTA й отримала Сертифікат CELTA, наданий відділом ESOL Кембриджського університету, що має міжнародне визнання, що дозволяє успішним кандидатам працювати викладачами англійської мови у світових інституціях.

 

Міжнародні візити та робочі зустрічі
1. 25-27 серпня 2016 р. ст. викл. О. Поліщук взяв участь у VIII Оломоуцькому симпозіумі україністів Середньої і Східної Європи (Оломоуц, Чеська Республіка) на тему «Сучасна україністика: проблеми мови, літератури і культури». Мета симпозіуму: обговорення актуальних проблем сучасної української мови та літератури в контексті глобалізації та взаємопроникнення культур.

 

29-31 липня 2016 р., доцент кафедри філософії С. О.Шкіль взяла участь у міжнародній науковій конференції «Північні Афіни – діалог культур між Сходом та Заходом» в м. Вільнюс (Литва)
Participation of Associate Professor of the Department of Philosophy Svitlana Shkil at International scientific conference “Northern Athens – Dialogue of Cultures between East and West”
July 29 – 31, 2016, Vilnues, Lithuania

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook