Закордонне стажування в Братиславі: вивчення європейського досвіду

December 20, 2016

 У рамках ініціативної теми кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей запровадження європейських стандартів у систему іншомовної підготовки сучасного фахівця аграрного профілю, підвищення рівня міжкультурної комунікації студентів в процесі вивчення англійської мови за професійним спрямуванням та удосконалення системи формування фахових компетентностей випускників вищої школи у сфері професійної діяльності є пріоритетними напрямами роботи науково-педагогічних працівників кафедри. Стратегія подальшої діяльності у сфері європейської інтеграції й активне упровадження європейських методів роботи й навчання реалізується шляхом стажування викладачів кафедри в європейських університетах та вивчення європейського досвіду навчально-виховного процесу.  А тому, з 12.12.16 по 17.12.16 завідувач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Оксана Іванова перебувала разом із групою науковців із усіх куточків України в столиці європейської держави Словаччини на стажуванні в Пан-Європейському університеті.

Університет, незважаючи на свій юний вік (12 років), зарекомендував себе солідним і конкурентоспроможним навчальним закладом Європи, який має низку переваг, навіть порівняно з класичними давніми університетами. Він має сучасні модернові корпуси, оснащені новітнім комп’ютерним обладнанням аудиторії, малі академічні групи, комфортні зони відпочинку для студентів, багату бібліотеку (як електронну, так і друковані видання), практичне навчання безпосередньо пов’язане з виробництвом і впровадженням наукових досліджень у життя, активну участь у міжнародних і грантових програмах, міжнародні зв’язки (договори з 60 університетами-партнерами), програми мобільності студентів і викладачів, включаючи міжнародну програму Erasmus+, насичене студентське дозвілля, власні спортивні команди тощо.

Стажування включало два модульні блоки, на яких виступило керівництво університету, декани факультетів, керівник міжнародного відділу, керівник відділу зв’язків університету із загальноосвітніми навчальними закладами, а також студентка з України, яка переконала всіх гостей, що навчання в цьому університеті дає не лише міцні практичні знання, а й приносить велике задоволення.

Науково-педагогічні працівники України (50 осіб) брали активну участь в обговоренні кожної доповіді та задавали багато запитань. По закінченню навчання дискусія ще жваво продовжувалася в малих групах.

Більше того, учасники стажування мали змогу відвідати й Віденський університет та побачити буденне життя його студентів.

Всі учасники отримали сертифікати!

Оксана Іванова,

завідувач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей
 

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook