Справжній фахівець зростає на виробництві: на гуманітарно-педагогічному факультеті стартували практики

June 17, 2015

З приходом червня для студентів гуманітарно-педагогічного факультету настає пора навчальних та виробничих практик. Вже позаду іспити і заліки. Однак величезний багаж теоретичних знань, здобутих за весь навчальний рік, потрібно закріпити на практиці. Тому соціальні педагоги і філологи йдуть на виробництво.

З цього тижня хто вперше, а хто і вже декілька разів «приміряє» на себе майбутню професію. Розуміючи всю вагу практичного навчання, керівництво факультету, завідувачі кафедр та безпосередньо керівники практикдокладають всіх зусильдля його належної організації. І це засвідчує, зокрема, широкий спектр баз практик. Цьогоріч він представлений закладами системи дошкільної та загальноосвітньої освіти різних рівнів, центрами соціальних служб, державними органами влади.

Приємністю і визнанням високої якості підготовки фахівців на факультеті є те, що наших студентів із радістю приймають навіть у міністерстві. Так, третьокурсниці Анастасія Лехновська та Ірина Самчук проходитимуть навчально-ознайомчу перекладацьку практику в департаменті міжнародного співробітництва Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Соціальні педагоги працюють аніматорами в Національному комплексі «Експоцентр України». Там вони розвивають творчі здібності дітей, організовують ігротеки та проводять майстер-класи для їхніх батьків. І це при тому, що навчаються лише на другому курсі! За декілька днів малеча вже встигла полюбити своїх вихователів. Вдячні за таке дозвілля і батьки.

На індивідуальних базах практичного навчання проходять вишкіл на виробництві соціальні педагоги третього курсу та магістратури.

Надзвичайно різноплановоює навчальна (ознайомча з фаху) практика для першокурсників. Цієї події студентство чекало з нетерпінням. Для тих, кому більше імпонує робота з дітлахами, другий рік поспіль гостинно відкриває свої двері дошкільний навчальний заклад «Яблучко» Києво-Святошинського району. Ті ж, кому до вподоби соціальна робота, обрали Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – один з найпотужніших закладів соціального профілю країни. Минуло лише кілька днів, а вони вже сповнені безліччю позитивних вражень. Встигли відвідати реабілітаційні центри, клініку, дружню до молоді. Попереду – зустрічі з учасниками АТО в центрі роботи з людьми з інвалідністю та детальнішезнайомство з соціальними установами районів міста.

Надзвичайно приємно, що студенти активно включилися в роботу, проявляють ініціативу та неабиякий інтерес до справи і вже отримали перші позитивні відгуки на місцях.

Хочемо подякувати керівникам організацій та керівникам від баз практик за надану можливість практичної підготовки, а нашим вихованцям побажати успіхів у побудові нелегкої, але такої потрібної соціально-педагогічної взаємодії.

Ольга Наконечна
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook